A kapitány sem érti, mi történt a női kéziválogatottal

2017. december 03. vasárnap 10:46

Roppant súlyos vereséggel kezdte a női kézilabda-válogatott a németországi világbajnokságot. Mindenki tanácstalan, mi történt a norvégok ellen.

Női kézilabda világbajnokság, 1. forduló, B csoport:
Norvégia-Magyarország 30-22 (21-11)
Bietigheim-Bissingen, 4000 néző, v.: Hansen, Christiansen (dánok)
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 7/5
kiállítások: 6 perc, illetve 6

Magyarország: Bíró - Schatzl 3, Szöllősi-Zácsik 1, Görbicz 3, Mayer, Tóth G., Bódi 3. Cserék: Szekeres, Kovács A. 3, Kisfaludy 2, Kovacsics 2, Klivinyi, Lukács 1, Háfra 4, Janurik

A világbajnokság nyitómérkőzése tipikusan az a meccs volt, amiből a világon semmit nem szabad továbbvinnie magával a csapatnak. Norvégia ellen akkora különbség volt a két csapat között, ami lelkileg is összetörte a mieinket, így csak akkor sikerült közelebb férkőznünk a norvégokhoz, amikor ők már elkönyvelték, hogy megvan a meccs. 

 
Semmi nem látszott abból, amiről a világbajnokság előtt szó volt, nem gyorsult a védekezés, nem jöttek a lerohanások, a remek formában kézilabdázó Norvégia ellen egyetlen percig sem volt esélye a mieinknek. 

Rasmussen sem érti 

"Nem tudom a választ, nagyon csalódott vagyok. Mindent megpróbáltunk, de a norvégok ezúttal nagyon jól játszottak, Katrine Lunde pedig ismét bizonyította, hogy a világ legjobb kapusa" - nyilatkozta a mérkőzés után a dán edző. Elismerte, hogy magyar szempontból az első félidőben minden rosszul sült el, védekezésben és támadásban is az ellenkezőjét csinálták játékosai, mint amit terveztek, a világ- és Európa-bajnok ellenfél pedig minden hibát megbüntetett.

A szünet után küzdöttünk, harcoltunk, meg is nyertük a második félidőt, ez talán bizakodásra adhat okot. Nincs más választásunk, mint ebből kiindulni, hiszen húsz óra múlva Svédország ellen játszunk

- mondta Rasmussen a 30-22-re elveszített meccs után, amelynek a szünetében 21-11 volt az állás.

 
Ezúttal csupán két magyar játékos teljesítménye dicsérhető: a kapus Janurik Kinga, valamint a négy gólig jutott Háfra Noémi is a szünet után lépett pályára. Az Érd kapusa kifejtette, a vereség miatt csalódott, és az sem vigasztalja, hogy a második félidőt megnyerték, azonban a csapat tartását mutatja, hogy fel tudott állni az ellenfél fölényes vezetése után. "Nagyon sajnálom az első félidőt, mert ott nagyon elhúztak tőlünk. Felőröltek és szétfutottak minket a norvégok, de az ő játékuk erről szól" - nyilatkozta.

Már a svédekre kell figyelni

Janurik arról is beszélt, hogy Rasmussen az öltözőben elmondja, mit gondol a mérkőzésről, a játékosok egy kicsit még szomorkodnak, de aztán öt percen belül el kell felejteniük a találkozót, mert már a svédekre kell készülniük.

Vasárnapra próbáljuk kijavítani a hibáinkat, mert nagyon nehéz meccs vár ránk, de nyerni szeretnénk. Ezen a világbajnokságon az a mottónk, hogy sosem adjuk fel, mindegy, mi az eredmény - fogalmazott a kapus.

Hozzátette, nagyon kellett Háfra Noémi energiája a második félidőben, és nagyon reméli, hogy át tudja menteni ezt a formát a következő meccsekre, sőt még hozzátesz néhány gólt. A Ferencváros 19 éves balátlövője, Háfra Noémi elmondta, úgy léptek pályára a második felvonás elején, mintha nulla-nulla lenne az állás, mivel ki akarták hozni magukból a maximumot. Ígérte, hogy a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozóra nagyon össze fogják szedni magukat.

 
Bódi Bernadett elismerte, hogy dekoncentráltak voltak, és nem tartották be, amit az edzőjük kért, ettől pedig elbizonytalanodtak, hiányzott belőlük a vagányság. "Azt sem tudtuk végrehajtani, amire egyébként képesek vagyunk. A második félidőben Kim Rasmussen forgatta a csapatot, és már a norvégok is a következő meccsre gondoltak. Vannak pozitívumok is, amiket meg lehet ragadni" - mondta csalódottan.

A mezőny legeredményesebb játékosa Nora Mörk volt hét góllal. A lefújás után elmondta, érzelmes meccs volt ez számára, hiszen magyar klubcsapatban, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO-ban szerepel. "A kezdés előtt rengeteg dolog járt a fejemben. A magyarok jól játszottak, de végig irányítottuk a játékot, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznünk" - tette hozzá.

A magyarok következő ellenfele Svédország lesz vasárnap 18 órától. A csoportnak tagja még Lengyelország, Csehország és Argentína. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

MOL Sportágak
MOL Csapat