A kapitányok és a vírus is szűkítette a női kézikeretet

2020. november 25. szerda 10:07

Előbb a szövetségi kapitányok, majd a Fradi BL-meccsén talált pozitív koronavírus-tesztek szűkítették a női kézilabda Európa-bajnokságra készülő válogatott keretet.

A Danyi Gábor-Elek Gábor kapitánypáros véglegesre szűkítette a női kézilabda Európa-bajnokságra készülő keretét. A december 3-án rajtoló tornára húsz játékost hívott be a két kapitány, közülük 16-ot nevezhetnek majd be a tornára, de menet közben hat cserére lesz lehetőség.

A vírus azonban most is közbeszólt, hiszen a Ferencváros a hét közben Bajnokok Ligája-mérkőzést játszott, és a ljubljanai játékosok közül egy pozitív tesztet adott, így azok a kézilabdázók, akik még nem estek át a víruson, karanténba kerültek. A Fradiból így most Klujber, Pásztor, Háfra és Máron lehet ott a csapattal, Bíró, Szekeres, Janurik, Kovacsics és Schatzl később csatlakozik a csapathoz, és Elek Gábor is karanténba került.

Ahogy arról korábban a MOL Csapat is beszámolt, Norvégia visszalépett a rendezéstől, ezért Dánia egyedül rendezi a tornát, a trondheimi helyszín (itt játszottak volna a mieink) helyét Kolding veszi át, és a magyarok nemcsak a csoportmeccseiket, hanem továbbjutásuk esetén a középdöntőt is itt játsszák le.

A magyar válogatott kerete az Eb-felkészülési időszakra

November 23-án csatlakoznak a kerethez:
Kapusok: SZIKORA Melinda (Siófok KC), TRIFFA Ágnes (Váci NKSE)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: LAKATOS Rita (Váci NKSE), TÓTH Eszter (Motherson Mosonmagyaróvár)
Beállók: PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Váci NKSE)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KÁCSOR Gréta (Váci NKSE), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)
Balszélső: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Később csatlakozhatnak a kerethez:
BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), CSISZÁR-SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: DANYI Gábor, ELEK Gábor

MOL Sportágak
MOL Csapat