Alaposan elverte kedvenc ellenfelét a MOL-Pick Szeged

2017. október 01. vasárnap 18:56

A MOL-Pick Szeged kilenc góllal legyőzte a vendég svéd IFK Kristianstad csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap. A szegediek hetedszer találkoztak a svédekkel, és hetedszer győztek.

Férfi BL, 3. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - IFK Kristianstad (svéd) 36-27 (20-11)
a Szeged gólszerzői: Bodó 7, Bánhidi 5, Sigurmannsson 4, Skube, Källman, Gaber 3-3, Zsitnyikov, Sostaric, Balogh Zs., Gorbok 2-2, Thiagus Petrus, Buntic, Fekete B. 1-1

Ahogy a múlt héten Zágrábban, úgy ezúttal is gyors, hatékony játékkal kezdett a magyar csapat, ezért a Kristianstad már a nyolcadik percben időt kért (7-3), de ezzel sem tudta megtörni a házigazdák lendületét.

A svédek tíz percen keresztül nem találtak a hálóba, a második idejüket is kikérték, a szegediek viszont eközben bravúros megoldásokkal szerezték góljaikat (12-3). Ezt követően átlendült a holtponton a vendégcsapat, de a hazaiak továbbra is jól védekeztek, támadásban Bodó Richárd vezérletével remekeltek, így a különbség nem csökkent a szünetre (20-11).

Egy kis megtorpanás is belefért

A második felvonás elején igyekezett felzárkózni a Kristianstad, amely stabilizálta a játékát, és amikor már csak hat gól volt a két együttes között, Juan Carlos Pastor időt kért (28-22), mert csapata megint megtorpant, ahogyan egy héttel ezelőtt a zágrábi meccsen is. Az utolsó tíz percben újra eredményesen kézilabdáztak a szegediek, és ekkora fölénnyel, kilenc góllal is megérdemelten nyertek.

A Szeged jövő szombaton hazai pályán a címvédő macedón Vardar Szkopje ellen folytatja BL-szereplését.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat