Az EHF gesztus értékű kártérítést fizet a MOL-Pick Szegednek

2020. április 29. szerda 12:34

Az Európai Kézilabda Szövetség kompenzációt fizet azoknak a kluboknak, amelyek a járványhelyzet miatt meghozott döntések következtében lemaradnak a Bajnokok Ligája Final4-ról.

Az EHF végrehajtó bizottsága pénteken a férfiaknál törölte az egyenes kieséses szakaszt, a sorozatból így már csak a december 28-29-én sorra kerülő kölni négyes döntő van hátra. Ezt mindenképpen megtartják, mert a szövetség bevételi forrásai közül maga a Final4 a legnagyobb hatású: a médiaérdeklődés, a jogdíjak és a meccsnapi bevételek nélkül kérdéses, hogy tovább tudna-e működni az EHF.

A döntés értelmében a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a Telekom Veszprém, a THW Kiel, a Barcelona és a Paris Saint-Germain lesz ott a decemberi négyes döntőben. A Szegedma.hu szerint a további tíz klub – köztük a MOL-Pick Szeged – között összesen 250 ezer eurót (kb 90 millió forint) osztanak szét, ami gesztusnak szép, de még költségtérítésnek is vékonynak tűnik.

A Szeged egyébként pusztán két hazai döntetlenje miatt nem játszhat a négyes döntőben, ha a Flensburg és az Aalborg elleni meccseket hozzák, az egymás elleni eredmény dönthetett volna a PSG és a Szeged között. Ezt azonban még nem tudták a meccsek idején a játékosok, de Bodó Ricsi mintha megsejtette volna: 

Bodó: Nem rossz a 3. hely, de van bennünk hiányérzet

Szűk, kétgólos vereséggel zárta a Bajnokok Ligája csoportkörét a MOL-Pick Szeged, a Magyar Kupa-győztes izgalmas meccsen kapott ki a Barcelona otthonában 30-28-ra. A mérkőzés legjobbja - a kapuban elképesztő parádét bemutató Mirko Alilovic mellett - a hét gólig jutó Bodó Richárd volt. férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 14.

A MOL-Pick Szeged a macedón Vardarral találkozott volna a nyolcaddöntőben, a negyeddöntőt pedig a Plock-Veszprém párharc győztesével vívta volna a Magyar Kupa-győztes. Elnézve a Vardar jelentős meggyengülését, illetve a szezon első (és egyetlen) Veszprém-Szeged párharcát, Juan Carlos Pastor csapata jó eséllyel indult volna harcba, hogy története során először ott legyen a kölni négyes döntőben.

MOL Sportágak
MOL Csapat