Bajnokok Ligája: magabiztosan nyert Plockban a MOL-Pick Szeged

2017. október 11. szerda 20:08

A MOL-Pick Szeged hat góllal nyert a lengyel Wisla Plock otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerdai mérkőzésén. A magyar csapat egy vereség és egy döntetlen mellett harmadszor nyert a csoportkörben, és átmenetileg átvette a vezetést az A csoportban.

Férfi BL, 5. forduló, A csoport:
Orlen Wisla Plock (lengyel) - MOL-Pick Szeged 27-33 (12-15)
a Szeged gólszerzői: Buntic 5, Balogh Zs., Gaber, Bodó, Sostaric 4-4, Källman, Thiagus Petrus, Skube 3-3, Gorbok 2, Bánhidi 1 

Denis Buntic és Szergej Gorbok vezérletével nagyszerűen kezdett a Szeged, a lengyeleknek már a negyedik percben időt kellett kérniük (0-4). A horvát jobbátlövő a folytatásban is kiválóan játszott, ő volt a vendégek vezére.

A Wisla Plock nagy küzdelemben egyenlített (9-9), mert a szegedi lövések pontatlanabbá váltak, és a magyar válogatott kapus, Borbély Ádám helyére beállt Adam Morawski több bravúrt is bemutatott. Juan Carlos Pastor vezetőedző is kikérte első idejét, ez pedig átlendítette a holtponton a szegedieket, és a szünetig újra háromgólos előnyt alakítottak ki (12-15).

A szünet után Michal Daszek góljaival tartották magukat a lengyelek, de nem tudták csökkenteni a hátrányukat. Rövid időn belül Bodó Richárd és a brazil Thiagus Petrus is háromszor talált be, és lendületük a társaikra is átragadt, így az előző idényben BL-negyeddöntős Szeged ebben az időszakban tulajdonképpen eldöntötte a találkozót (17-23).

A hazaiak - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Michal Daszek volt hét góllal. A szegediek november 5-én a német Rhein-Neckar Löwen ellen folytatják BL-szereplésüket.

MOL Sportágak
MOL Csapat