Bánhidi Bence a csonka BL-szezon legjobb beállósa lett

2020. június 12. péntek 13:14

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged magyar válogatott klasszisa is bekerült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019/20-as szezonjának álomcsapatába.

Az európai szövetség honlapján pénteken hozta nyilvánosságra a szavazás végeredményét, melyet a beállók között Bánhidi nyert meg 11 430 vokssal. A MOL-Pick Szeged nagyszerű beállója igazán sajnálhatja, hogy csonka lett az idei szezon, hiszen élete formájában kézilabdázott egész évben. 2020 januárjában kulcsszereplője volt a nagyszerű menetelést bemutató férfi kézilabda-válogatottnak, és nemcsak a csoportkör, hanem végül az egész Európa-bajnokság álomcsapatába is bekerült, nemrég pedig Magyarországon választották az év játékosának

A szurkolóknak az elmúlt két hétben volt lehetőségük szavazni, ezt 34 ezren tették meg, más szóval nem a levegőből jött a szegedi beállós elismerése.

Jóleső érzés szembesülni ezzel a remek hírrel, nagyon büszke vagyok és hálás főként a szurkolóknak, akik szavaztak rám. Már az hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a BL-ben dolgozó edzők szavazata alapján kerültem be az öt játékos közé. "Ez a díj is erőt ad a folytatáshoz, még nagyobb lendülettel vetem bele magam a munkába, hatalmas lelkesedéssel várom a kezdést. Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki szavazott rám, köszönöm a társaknak, a szakmai stábnak és klubnak, hiszen nélkülük nem lehettem volna sikeres – nyilatkozta Bánhidi Bence a klub honlapjának.

A kézilabda Bajnokok Ligája 2019/20-ás álomcsapata:

kapus: Niklas Landin (THW Kiel)
balszélső: Manuel Strlek (Telekom Veszprém)
balátlövő: Sander Sagosen (Paris Saint-Germain)
irányító: Mikkel Hansen (Paris Saint-Germain)
beálló: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged)
jobbátlövő: Alex Dujshebaev (PGE VIVE Kielce)
jobbszélső: Niclas Ekberg (THW Kiel)
vezetőedző: David Davis (Telekom Veszprém)
legjobb védő: Blaz Blagotinsek (Telekom Veszprém)

MOL Sportágak
MOL Csapat