Bánhidi: Tökéletes meccs kell a Kiel elleni bravúrhoz

2021. március 31. szerda 11:52

Nincs sok gyenge pontja a kézilabda BL címvédőjének, de Bánhidi Bence szerint a végre vírusfertőzöttek nélkül csatába induló Szegednek megvan az esélye a THW Kiel ellen.

“Szinte teljes a csapat” - mondta ki a rég hallott örömhírt Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged beállósa. A kijelentés csodával határos, hiszen nincs még egy csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, amely annyit szenvedett volna a koronavírus miatt, mint a szegediek, de a jelek szerint a legjobb pillanatban mindenkinek negatív a tesztje a csapatból.

“Sérültjeink persze vannak, de azért egészen más a helyzet, mint az ősz nagy részében, amikor ifijátékosokkal kellett feltölteni a keretet. Szükség is van rá, hogy a lehető legerősebb csapattal készülhessünk, mert nem akármilyen meccs vár ránk” - tette hozzá Bence.

A címvédő, aki nem szeret Szegeden játszani

Nem először találkozik a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a THW Kiellel a MOL-Pick Szeged, és a párharcokban két közös is volt: mindig a németek jutottak tovább, ugyanakkor Szegeden mindig a magyar csapat győzött.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“Pályafutásom egyik legnagyobb bravúrja lenne, ha sikerülne kiejteni a Kielt. A világ egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk, nagyon komoly extrát kell nyújtanunk ellenük a továbbjutáshoz, de pont erre készülünk. Nem mondok újdonságot azzal, hogy két, közel tökéletes meccset kell lehoznunk a bravúrhoz, de úgy gondolom, képesek vagyunk rá!”

“Hát, nincs nekik sok” - válaszolta Bence nevetve, amikor az iránt érdeklődtünk, mik a Kiel gyenge pontjai. “Betegre videóztuk magunkat, és megvan a haditervünk a német sztárcsapat ellen, ám ebben jóval nagyobb szerepe van annak, hogy nekünk mit kell csinálnunk, mint a Kiel hibapontjainak.”

A labdára vigyázni!

“A legfontosabb az, hogy támadásban nagyon vigyázzunk a labdára. Nem szabad odaadni nekik a labdát, mert elképesztően jók lerohanásban, és ha sok könnyű gólt ajándékozunk nekik, akkor nem lesz esélyünk.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“A védekezésünk természetesen kulcsfontosságú lesz, hiszen egy gyorsan támadó, nagyon jól egy-egyező csapat lesz az ellenfél, amelyben világklasszisok szerepelnek minden poszton. Felkészültünk a 7-6 elleni játékra, és mindenre, amivel a Kiel csak próbálkozhat, és ami még fontosabb, megfelelő magabiztossággal vágunk majd neki a mérkőzésnek.”

Bence hozzátette, bármi lesz is az eredmény Szegeden, a továbbjutás két mérkőzésen fog eldőlni. Arra a kérdésre, hogy mekkora előnyt tartana megfelelőnek a visszavágó előtt, a világklasszis beállós erősen gondolkodóba esett.

“Nincs akkora előny, ami garantálja a továbbjutást, ahogy akkora hátrány sincs, ami miatt biztosra vehető lenne a kiesés. Előfordulhat, hogy egy gól is elég, de lehet, hogy tíz is kevés."Nem lehet ezt előre megmondani. De nem akarom kikerülni a kérdést, úgyhogy azt mondom, ha 4-5 góllal győzni tudnánk, azzal már elég idegessé tudnánk tenni a Kielt Németországban.”

“Az előre számolgatásnál azoban sokkal fontosabb, hogy fejben mindenki topon legyen. Sajnos, bár tény, hogy most nincs koronavírus-fertőzött a csapatban, azt nem tudhatjuk, hogy milyen fizikai állapotban van néhány játékosunk, mert ez egy gonosz vírus, a hatása sokkal tovább érzékelhető, mint a megléte. Tudom, hogy mindenki mindent ki fog adni magából, már csak az a kérdés, hogy ez mire lesz elegendő.”

“A pandémia alaposan megrángatott minket, de most itt az idő, hogy visszakapjunk valamit a sorstól! Nem érdekel semmi, csak győzni akarok a Kiel ellen, és az edzéseken azt láttam, hogy hasonlóan elszánt a csapat minden tagja. Itt az ideje, hogy megmutassuk, mit tudunk!”

A MOL-Pick Szeged szerdán, 18:45-kor fogadja a német THW Kielt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a mérkőzést a Sport 1 élőben közvetíti. Hajrá, Szeged!

MOL Sportágak
MOL Csapat