Egy félidőnyi Eb-formát már mutatott a kéziválogatott

2022. január 08. szombat 19:56

A részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő férfi kézilabda-válogatott legyőzte Bahreint a Szigetszentmiklóson rendezett szombati edzőmérkőzésen.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Bahrein 36-30 (18-19)
Városi Sportcsarnok - Szigetszentmiklós, Szebeni utca 81, játékvezetők: Horváth, Marton

Magyarország: Borbély, Mikler, Székely (kapusok), Ancsin 4, Bodó 3, Bujdosó, Bóka 2, Győri 1, Hanusz 2, Ligetvári, Lékai, Máthé 7, Nagy, Rodriguez 3, Rosta 5, Sipos, Sunajko 2, Szita 1, Topic 6. Edző: Gulyás István.

Bahrein: Ali, Isa, Mahfoodh (kapusok), Abdulla 2, Abdulredha 2, Ahmed 4 (2), Ali 3, Ali 4, Alsamahiji 3, Alsayyad 2, Askani, Eid 2 (1), Fadhul 2, Habib 2, Mohamed 1, Qambar, Salman 3. Edző: Aron Kristjánsson.

Kiállítások: 2, ill. 5 perc.
Hétméteresek: 0/1, ill. 3/4.

A magyarok húszfős keretéből egyedül a beálló Bánhidi Bence hiányzott kisebb derékfájdalmai miatt. Eleinte mindkét kapu előtt pontosabbak voltak a vendégek, így 7-4-re elléptek. Mikler Roland védéseire alapozva a 17. percben sikerült egyenlíteniük, majd fordítaniuk az egyre hatékonyabban védekező magyaroknak (12-11). Ezt követően több poszton cserélt Gulyás István szövetségi kapitány, ezért némileg bizonytalanná vált a játék, Bahrein visszavette a vezetést és meg is tartotta a félidő végéig (18-19).

 

A szünet után újabb cserékre került sor hazai oldalon, ezek viszont nagyszerűen sikerültek, hiszen a magyar válogatott egy 4-0-s sorozattal kezdett, ezért a közel-keletiek a negyedik percben időt kértek (22-19). A folytatás is hasonlóan jól sikerült, a 43. percben már 27-22 volt az állás. Mikler Roland helyett ekkor Székely Márton állt a kapuba és bravúrokkal mutatkozott be. A mezőnyben is újabb változtatások történtek, de emiatt nem tört meg a lendület, a magyarok nagy kedvvel, lendületesen kézilabdáztak.

A szakmai stáb egyszer sem kért időt, a játékosoknak minden hullámvölgyből maguktól kellett kilábalniuk, és ez minden alkalommal sikerült nekik, bár sok megingásuk nem volt, pláne a második félidőben.

A magyarok legeredményesebb játékosa Máthé Dominik volt hét góllal, Topic Petar hat, Rosta Miklós öt, Ancsin Gábor négy találattal zárt. A két csapat negyedik egymás elleni mérkőzésén a magyarok negyedszer győztek.

A magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstorna B csoportjában a magyarok csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

MOL Sportágak
MOL Csapat