Gálázva szerezte meg első sikerét a vb-n a női kéziválogatott

2017. december 05. kedd 16:59

A magyar válogatott jól játszva, biztosan védekezve győzte le Argentínát a női kézilabda-világbajnokság harmadik játéknapján.

Női kézilabda-vb, 3. forduló, B csoport:
Magyarország-Argentína 33-15 (18-7)
Bietigheim-Bissingen, 2200 néző, v.: Schulze, Tonnies (németek)
lövések/gólok: 43/33, illetve 36/15
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 2/1
kiállítások: 8, illetve 4 perc

Magyarország: Janurik - Schatzl 3, Szöllősi-Zácsik 2, Kisfaludy 2, Szekeres 2, Kovács A. 7, Lukács 3. Cserék: Görbicz 4, Klivinyi 2, Mayer 2, Bódi 3, Kovacsics 1, Háfra 2, Tóth G., Mészáros

Az első 10 percben még kapaszkodó argentinokat elég gyorsan sikerült megtörnie a magyar válogatottnak, amely a világbajnokság során először mutatta be azokat a játékelemeket, amiktől előzetesen nagyon sokat várt Kim Rasmussen kapitány. Jól működött a védekezés, és jöttek a lerohanásból szerzett könnyű gólok, Janurik Kinga pedig parádézott a magyar csapat kapujában.

A különbség folyamatosan nőtt a csapatok között, Rasmussen pedig lassan a teljes keretet pályára küldhette. Kovács Anna a hetesek mellett akcióból is betalált, az eddig gyengébben teljesítő jobbszélsők is remekeltek, így már a szünetre eldőlt a mérkőzés.

  
MKSZ/Kovács Anikó
 
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a hozzáállásról és a védekezésről, miután csapata 33-15-re legyőzte Argentínát a németországi világbajnokság keddi játéknapján. A védekezésünk ma is rendben volt, és elégedett vagyok a hozzáállással is, de a támadójátékunk néha még mindig akadozott" - mondta a lefújás után a dán edző. Hangsúlyozta, nagyon örül, hogy a norvégok és a svédek elleni mérkőzésekkel ellentétben ezúttal gyors ellenakciók végén is eredményesek voltak a magyarok.

A válogatott szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kapott ki a B csoportban, Bietigheim-Bissingenben, csütörtökön pedig Lengyelországgal találkozik.

 
MKSZ/Kovács Anikó
 
Rasmussen dicsérte Kovács Annát, akinek - elmondása szerint - kellett hat-hét perc, hogy játékba lendüljön, de utána a mezőny legeredményesebb tagja lett hét góllal. Hozzátette, ezúttal lehetőséget adhatott azoknak is, akik eddig kevesebbet játszottak a világbajnokságon. Az argentinokról csak annyit jegyzett meg, "lesznek ennél erősebb ellenfeleink is".

A hátralévő két csoportmeccsen a kerethez kedden csatlakozott Szucsánszki Zita is pályára léphet, de a szövetségi kapitány továbbra sem árulta el, melyik játékos helyére cseréli be a Ferencváros irányítóját, bár a fejében már körvonalazódik a döntés.

 
MKSZ/Kovács Anikó
 
Az argentinok ellen két gólt szerző Szekeres Klára elmondta, az első néhány percben változatlanul görcsösek voltak, tíz perc kellett, hogy alkalmazni tudják a megbeszélteket. Ezenkívül a gyors indítások utáni találatokat, illetve a kapus Janurik Kinga remek teljesítményét emelte ki az FTC védőjátékosa.
MOL Sportágak
MOL Csapat