Gulyás: Még a klubok járnak a játékosok fejében

2021. november 09. kedd 10:13

Ha nem is parádézva, de két győzelemmel zárta le az egyhetes edzőtábort a férfi kézilabda-válogatott. Gulyás István kapitány szerint elfogadható, hogy még nincs meg a koncentráció.

Hasznos felkészülési hetet tudhat maga mögött a férfi kézilabda-válogatott, amely az edzőtáborozás végén két meccset is játszott Bosznia-Hercegovinával. Gulyás István csapata mindkét mérkőzést megnyerte, ám távolról sem olyan magabiztos játékkal, mint azt a közönség - illetve a szakmai stáb - várta.

“Mi is jobb teljesítményre számítottunk, főleg azért, mert egész héten kiváló munkát végzett a csapat. "Úgy gondoltuk, szárnyalni fognak a fiúk, ám ez végül elmaradt, amiért egyrészt jár a gratuláció az ellenfélnek, másrészt nekünk is fontos figyelmeztetés azzal kapcsolatban, hogy milyen mentális állapotban lépünk pályára” - mondta a kapitány a bosnyákok elleni duplameccs után.

Lógtak az orrok az öltözőben

“A meccs előtt tudtuk meg, hogy a bosnyákok több sztárjukat is otthon hagyták, és ez talán tudat alatt egy kicsit megnyugtatta a fiúkat. A lényeg, hogy a vártnál küzdelmesebb meccsen, de legyőztük őket, és a zárt kapus edzőmeccset is mi nyertük. A második meccsen szinte kizárólag fiatalokat szerepeltettünk, akik gyorsan közé tettek 5-6 gólt, amit szinte végig meg is tartottak, végül hárommal nyertünk” - avatott be Gulyás, aki egy gondolat erejéig visszatért a képernyőn is látható meccsre.

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 

“Frusztrált volt a csapat a lefújás után, finoman fogalmazva nem volt hurráhangulat az öltözőben. Nem az volt a gond, hogy nehezebben nyertünk, mint számítottunk rá, sőt a védekezésünk egészen rendben volt, hiszen nem kaptunk sok gólt. Viszont pont olyan gólokat kaptunk, amit megbeszéltünk, hogy elkerülünk, és ez felbosszantotta a játékosokat.”

“Meg akartuk futni őket, erre ők nagyon jól lassították a játékot, amikor pedig végre lendületbe jöttünk, sok labdát elszórtunk, illetve kimaradtak a ziccerek is, így tudott végig a nyakunkban maradni Bosznia.”

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 

A kapitány persze nem csak negatívumokat látott, elmondta például, hogy a fiatalok kiválóan helytálltak, és összességében látott jó teljesítményeket, többek között a győzelemhez nagyszerű védésekkel hozzájáruló Mikler Rolitól.

Még a klubok vannak a játékosok fejében

Megkérdeztük Gulyást, ott tart-e a csapata, ahol bő két hónappal a hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt tartania kell. A kapitány némi gondolkodás után így felelt.

“Nehéz ezt most megmondani, mert az érezhető volt, hogy a fiúk fejben még nem az Európa-bajnokságon járnak. "A válogatott mindenkinek nagyon fontos, de most még fejben a klubjaikban járnak, ami nem is csoda, hiszen legtöbbjükre még fontos nemzetközi, illetve bajnoki meccsek várnak.”

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 

“Fontos, hogy nincs új sérültünk, és Hornyák Petit is úgy látom, sikerül pótolni. Most sem az volt a cél, hogy agyonhajtsuk a fiúkat, de a tervezett munkát elvégeztük, és ha optimista vagyok, akkor ott tartunk, ahol most tartanunk kell."Vár még ránk munka bőséggel, de nem vagyok borúlátó” - tette hozzá a kapitány.

A még elvégzendő munka része lesz Gulyás szerint az is, hogy a magyar válogatottnak fel kell térképeznie a vadonatúj meccshelyszíneket, ahol pályára lép az Európa-bajnokságon. “Nagyon fontos lesz, hogy belakjuk az új csarnokokat. Hivatalos meccset nem fogunk játszani, de edzeni mindenképpen szeretnénk majd például az új óriáscsarnokban, mert a térérzékelés rendkívül fontos egy ilyen óriási légtérben. Ezt a játékosok is tudják, mert előfordul, hogy kimegyünk szabad térre edzeni, és ilyenkor mindig úgy mennek a labdák össze-vissza, hogy öröm nézni” - tette hozzá nevetve.

 
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
 

“Van még szűk hónapunk a bő Eb-keret megadásáig, de talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a csapatunk gerince a két legutóbbi világversenyen kialakult. Vannak még kiadó helyek, de óriási meglepetések nem fogják érni a szurkolókat, amikor december 2-án leadjuk a listát az EHF-nek” - zárta a gondolatait a kapitány.

MOL Sportágak
MOL Csapat