Győzelemmel zárta a vébét a női kéziválogatott

2021. december 12. vasárnap 21:06

A női kézilabda-válogatott nyert a Koreai Köztársaság ellen a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában. 10-13. hely körül végzünk.

női kézilabda-vb, középdöntő, 3. (utolsó) forduló, III. csoport:
Magyarország-Koreai Köztársaság 35-28 (18-15)
Granollers, v.: A. Covalciuc, I. Covalciuc (moldovaiak)
lövések/gólok: 46/35, illetve 47/28
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/5
kiállítások: 6, illetve 8 perc

Magyarország: Bíró - Márton 6, Szöllősi-Zácsik, Vámos 5, Bordás 4, Háfra 8, Lukács 3, cserék: Planéta 2, Kácsor 4, Tóvizi 1, Tóth E., Szikora, Fodor, Kovács A. 2, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Eleinte meglátszott a tétnélküliség a játék képén, ugyanis sok volt a rendezetlen védelemmel szembeni gyors akció, és mivel ebben a magyarok bizonyultak hatékonyabbnak, a hetedik percben már három góllal vezettek. A sokasodó hibákat kihasználva az ellenfél a 12. percben egyenlített, majd egyre taktikusabbá vált a játék, és Háfra Noémi vezérletével a meccs harmadánál ismét három találat volt az előny (13-10).

Hat perccel az első félidő vége előtt emberelőnyben nyitott védekezésre váltottak a dél-koreaiak, de erre is fel volt készülve a magyar együttes, amely a szünetben 18-15-re vezetett.

Jó védekezéssel és pontos lövésekkel kezdték a második felvonást a magyarok, és 4-0-s sorozatukkal már 23-16 volt az állás a javukra. A folytatás hasonlóan jól alakult támadásban és védekezésben is, ráadásul Bíró Blanka egyre hatékonyabban védett, ennek köszönhetően az ötvenedik percben már tíz gól volt a különbség. A hajrában az ellenfél sorozatban háromszor talált be, de ez csak arra volt elegendő, hogy tíz gólon belülre kerüljön.

A mezőny legeredményesebb játékosa Háfra Noémi volt, aki tíz lövésből nyolc gólt lőtt. A meccs legjobbja Li Mi Gjong lett, aki hétszer talált be. A Győri Audi ETO KC dél-koreai jobbátlövője, Rju Un Hi háromszor volt eredményes. A magyar kapuban Bíró Blanka 38 lövésből 12-t védett ki.

"Nehezen indult a meccs, de számítottunk erre. Nagyon tetszett Háfra Noémi játéka, a betörései, az első félidőben igazándiból ő tartott meccsben minket." Tudtuk, hogy el fognak fáradni, amikor már nagyobb lesz a különbség, és bár mi is elfáradtunk, de az öltözőben megbeszéltük, hogy önbizalom és érzelmek nélkül nem lehet játszani" - mondta a találkozó után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Hozzátette, tudták, sok mindent kell majd elemezni, de így, hogy az elvárásként és célkitűzésként megfogalmazott negyeddöntőbe jutást nem sikerült elérni, sikertelennek értékeli a világbajnokságot. Az edző megjegyezte, ennek ellenére játékosai becsülettel küzdöttek. Golovin kiemelte, akadtak a keretben olyanok, akik most voltak először kezdőjátékosok, illetve olyanok is, akiknek ez volt az első világversenye, és nagyon komoly tapasztalattal szolgált ez a torna.

A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re legyőzték, Németországtól hétfőn 25-24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal. A középdöntőben szerdán Dániától 30-19-re kikaptak, és pénteken már Kongó 30-22-es legyőzése előtt kiderült, hogy nem juthatnak tovább a negyeddöntőbe.

MOL Sportágak
MOL Csapat