Helyet kapott a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged

2020. június 19. péntek 11:29

A megváltozott lebonyolítású BL-ben 10 résztvevő adott volt, a Szegeddel együtt 14-en pályáztak a fennmaradó hat helyre, végül a MOL-Pick Szeged lett az egyik befutó.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) alaposan átszervezte a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, amely a 2020/21-es idényben már nem négy, hanem csak két csoporttal, és 16 csapatosra csökkentett mezőnnyel rajtol el. 

Az EHF tíz csapatot fogadott el országos bajnoknak (Veszprém, Kiel, Barca, PSG, Flensburg, Vardar, Kielce, Porto, Aalborg, Zagreb - igen, két német bajnok is van, úgy néz ki), a fennmaradó hat helyre pedig nyílt pályázatot írt ki, amelyre összesen tizennégy klub, köztük a MOL-Pick Szeged pályázott. 

Ott lesz a Szeged!

Az öt szempont (a klub presztízse, korábbi BL-eredményei, tv-közvetítési helyzet, csarnok és nézőszám) alapján nem volt kérdést, hogy a szegediek bekerülnek, és végül így is történt. A mezőnyt így a MOL-Pick Szeged, a Nantes, az Elverum, a Celje, a Breszt és a Motor egészíti ki. 

A csapatokat a július elsején esedékes sorsoláson két nyolcfős csoportba osztják. Az ősszel induló sorozatban körmérkőzéseket játszanak oda-visszavágós alapon, majd az így kialakult sorrend alapján következik az egyenes kieséses szakasz. További változás, hogy a játéknapokat hétköznapokra tették, vélhetően részben a német klubok nyomására egységesen szerdán és csütörtökön lesznek a Bajnokok Ligája-mérkőzések. 

MOL Sportágak
MOL Csapat