Ilyen meccset még bizosan nem játszott a MOL-Pick Szeged

2020. szeptember 23. szerda 11:32

A koronavírus miatt hat, sérülés miatt további három játékosa dőlt ki a MOL-Pick Szegednek, amely úgy utazik el a kielcei BL-rangadóra, hogy Mikler Roli szerint nem pontokban méri a sikert.

Megkezdi a szereplését a kézilabda Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged. Ezt a mondatot általában esélylatolgatás, Final4 álmokról szóló mondatok és az ellenfelek bemutatás követi, a jelenlegi körülmények azonban mindent felülírnak a szegediek háza táján.

“Nem sokszor fordult elő a pályafutásom során, hogy egy fontos BL-rangadóra úgy utazzak el a csapattal, hogy abszolút nyomás nélkül lépünk pályára” - mondta a csapat kapusa, Mikler Roland a MOL Csapatnak.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

Az ok egyszerű: a szegedieknél több koronavírus-fertőzött játékos mellett még három sérült alapember is nehezíti Juan Carlos Pastor helyzetét, így a csapat mindössze tizennégy játékossal, köztük több fiatallal indult el a Kielce elleni mérkőzésre. Hozzátéve, hogy a csapat első meccse - a Paris Saint-Germain ellen - is elmaradt, a rajt mindennek mondható, csak ideálisnak nem.

Nyomás nélkül

“Sportemberek vagyunk, minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy meg akarjuk nyerni, de talán nem tartanak kishitűnek, ha azt mondom, Kielcében nem a megszerzett pontok számában mérjük a sikert. Mindenki azon van, hogy a legjobbját nyújtsa a meccsen, ez nem is lehet kérdés, ugyanakkor a végső győzelemre is esélyes lengyel csapat otthonában teljes kerettel is bravúr lenne a győzelem” - mondta Mikler.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“Tíz felnőtt játékossal keltünk útra, és tizennégy fős kerettel érkeztünk. Egy ilyen helyzetből csak akkor tudunk jól kijönni, ha átérezzük, hogy abszolút nyomás nélkül tudunk kézilabdázni."Egyébként erőnlétileg is jó teszt áll előttünk, bőven lesznek a csapatban, akiknek szinte biztos, hogy hatvan percet kell játszaniuk Kielcében.”

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Joan Canellas, aki a klub honlapjának azt mondta, “A szezon elején úgy indultunk, hogy a csoport első helyét akarjuk megszerezni, ebben a helyzetben viszont talán némileg módosultak az elvárások”, és hozzátette, pontokat akarnak szerezni Kielcében is, még ha ez most a szokásosnál is nehezebb feladat lesz.

“Abból kell a lehető legtöbbet kihozni, ami van: játszani kell egy jó meccset, elszántan oda kell tennie magát mindenkinek, és azzal kell törődni, ami előre visz: ez a meccs számunkra is jó teszt lesz, a fiatalok pedig belekóstolhatnak egy BL-meccs hangulatába, fizikai megterhelésébe és sebességébe.”

Kicsit döcög a szegedi játék

A MOL-Pick Szeged a bajnokságban is túl van már az első néhány fordulón, ezek mindegyikét győzelemmel zárta, de a csapat játéka nem volt mindig meggyőző. Két mérkőzésen, a Csurgó és a Veszprém (a kicsi, nem a Telekom) ellen is keményen meg kellett dolgoznia a két pontért Juan Carlos Pastor csapatának.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“Igaz, hogy az utóbbi két bajnoki nem tartozott a jó meccseink közé, de szerintem szó sincs arról, hogy nagy gondok lennének. Csurgón kiválóan kezdtünk, ami túlságosan megnyugtatta a csapatot, és kiestünk a ritmusból, ezért lett szenvedés belőle. A Veszprém ellen pedig a második sorunk játszott, de az tény, hogy nem volt jó meccsünk. Nagy gond azonban nincs, a szezon elején még benne van, hogy egy-egy mérkőzés nem sikerül igazán jól.”

“A csapat gerince nem lép pályára Kielcében sem, ám ezt úgy kell felfogni, mint egy lehetőséget: most megmutathatja mindenk játékos, hogy egy ilyen nehéz helyzetben is lehet rá számítani. Kíváncsi leszek, hogy megy majd” - mondta Mikler.

A Vive Kielce elleni BL-nyitány szerdán 18:45 perckor kezdődik, a mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Hajrá, Szeged!

MOL Sportágak
MOL Csapat