Jó Bajnokok Ligája-csoportba húzták a MOL-Pick Szegedet

2020. július 01. szerda 19:21

Lehetett volna sokkal nehezebb is, így a MOL-Pick Szegednek nincs oka panaszra a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportsorsolása után. Így gondolja az elnök is.

A MOL-Pick Szegednek a címvédő északmacedón Vardarral, a német Flensburggal és a francia Paris Saint-Germainnel kell majd megküzdenie az első két hely valamelyikéért az új lebonyolítású Bajnokok Ligája csoportkörében.

Helyet kapott a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) alaposan átszervezte a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, amely a 2020/21-es idényben már nem négy, hanem csak két csoporttal, és 16 csapatosra csökkentett mezőnnyel rajtol el.

 

A szegediek honlapján Szűcs Ernő Péter elnök úgy fogalmazott, a jelenlegi átalakított rendszerben már nincs könnyű ellenfél, a célok azonban nem változtak: elindulnak a BL-ben, hogy megvalósítsák az álmaikat.

Klubunk többször megmutatta, hogy felveszi a versenyt Európa élcsapataival. Kemény küzdelem lesz, de olyan a keretünk, amely képes a feladatok megoldására" - jelentette ki az elnök.

Minden új lesz

Az európai szövetség közlése szerint amennyiben a koronavírus-járvány nem szól közbe, a férfiaknál szeptember 16-17-én rendezik a csoportkör első fordulóját. A következő idénytől szerdán és csütörtökön játsszák a mérkőzéseket 19 és 21 órától.

Megváltozott a résztvevők száma és a lebonyolítás is: az elmúlt évekkel ellentétben 28 helyett 16 csapat lesz érdekelt a BL-ben, őket két nyolcas csoportba sorsolták, azonos nemzetbeliek nem kerülhettek össze. Tizennégy fordulót követően a nyolcasok első és második helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek oda-visszavágós alapon döntik el, ki jut még a legjobb nyolc közé, míg a tabella utolsó két-két együttese búcsúzik.

A csoportkör március 4-én fejeződik be, a rájátszás mérkőzéseit március végén és április elején rendezik meg, míg a negyeddöntőket május közepén. A kölni négyes döntő június 12-13-án lesz Kölnben.

 A Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

A csoport: Vardar Szkopje (északmacedón), Paris Saint-Germain (francia), PGE Vive Kielce (lengyel), Porto (portugál), MOL-Pick Szeged, HC Meskov Breszt (fehérorosz), Elverum (norvég), SG Flensburg-Handewitt (német)

B csoport: Barcelona (spanyol), Telekom Veszprém, THW Kiel (német), Aalborg (dán), HC Nantes (francia), HC Motor Zaporizzsja (ukrán), RK Celje (szlovén), HC PPD Zagreb (horvát)

MOL Sportágak
MOL Csapat