Jól küzdött, de nem jött össze a bravúr a Szegednek

2020. december 03. csütörtök 20:49

A MOL-Pick Szeged 26-24-re kikapott a német Flensburg Handewitt otthonban a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, csütörtökön.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló
SG Flensburg-Handewitt (német)–MOL-PICK SZEGED 26–24 (11–10)
Hétméteres: 4/3, ill. 1/1
Kiállítás: 8, ill. 6 perc. 

SG Flensburg-Handewitt: Buric– L. Svan 2, Röd 2, Hald, Heinl 1, Gottfridson 5, Jöndal 3. Csere: Golla 1, Mensah, Johannessen 7, Semper 2, Wanne, Steinhauser 3/3. Vezetőedző: Maik Maculla

MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 6/1, Kaspárek 1, Bombac 1, Bánhidi 4, Bodó 6, Mackovsek 1. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Canellas 4, Henigman 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

A vendégcsapat keretéből ezúttal Jonas Källman, Stefan Sigurmannsson, Mario Sostaric, Martin Stranovsky, Luka Stapancic és Dmitrij Zsitnyikov hiányzott betegség, illetve sérülés miatt.

Pontosabb játékkal kezdtek a hazaiak, és amikor a 13. percben már 6-3-ra vezettek, Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért. Csapata hatékony védekezéssel négy perc alatt egyenlített, majd a Flensburg időkérése után - a találkozó során először - a vezetést is átvette. Ezután ismét a németek percei következtek (11-8), és előnyükből egy gólt megőriztek a szünetig.

Többször is visszajött a meccsbe a Szeged

A második felvonás elején is a Flensburg teljesített jobban, ráadásul a vendégek azonnali piros lap miatt elveszítették szlovén balátlövőjüket, Nik Henigmant. A remek védekezésre és kapusteljesítményre alapozó hazai csapat a 43. percben már öt góllal jobban állt, és vezetését magabiztosan őrizte a meccs végéig, bár az utolsó három gólt a szegediek dobták.

A mezőny legeredményesebb játékosa hazai részről Göran Sögard Johannessen, a vendégektől pedig Bodó Richárd és Bogdan Radivojevic volt, egyaránt hat találattal. A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén egy szegedi siker és egy döntetlen mellett ötödször nyert a Flensburg.

Az egy győzelemmel és négy vereséggel álló MOL-Pick Szeged jövő szerdán a fehérorosz Meskov Breszt csapatát fogadja, míg a hat sikerrel, egy döntetlennel és egy vereséggel rendelkező Telekom Veszprém egy nappal később a Barcelona vendége lesz a BL csoportkörében.

MOL Sportágak
MOL Csapat