Miklert csak még jobban begorombította a bajnoki vereség

2020. december 01. kedd 10:32

Otthon kapott ki a kézilabda NBI-ben a MOL-Pick Szeged, Mikler Roli felelősnek érzi magát a vereségért, nem keres kifogást, viszont felspannolva indul a flensburgi túrának.

Egészen megdöbbentő esemény történt a MOL-Pick Szegeddel: kikapott a magyar bajnokságban, sőt mindjárt hazai pályán, ráadásul nem is a Veszprém volt az ellenfél, hanem a Csurgó. Ilyesmi nem történik gyakran a szegediekkel, ezért egyből felcsörgettük Mikler Rolandot, hogy kifaggassuk a hogyanról és a miértről.

“Sok mindenre magyarázat lehet a járványhelyzet, de úgy gondolom, erre nem lehet az. "Hozzáteszem, kiválóan játszó csapat volt az ellenfelünk, amely alaposan megérezte a vérszagot, és ügyesen élt is a lehetőséggel, de én rendkívül csalódott és bosszús voltam a meccs után. Nem is keresek kifogást” - mondta a válogatott kapus a MOL Csapatnak.

Egy önkritikus kapus

A MOL-Pick Szeged még csak az utóbbi hetekben kezdett éledezni a rengeteg vírusfertőzött játékosa és vezetője által uralt időszakból - benne a breszti, rendkívül furcsa és sportszerűtlen helyzetben elveszített BL-meccsel -, és úgy nézett ki, ahogy térnek vissza a játékosok, úgy szerzi vissza a formáját a csapat. Két nappal a Csurgó elleni bajnoki előtt például összejött az első győzelem a BL-ben, ráadásul az Elverumot kiváló játékkal verték Miklerék.

Mikler és Bodó hozták a Szeged első idei BL-sikerét

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, A csoport: MOL-Pick Szeged - Elverum HB (norvég) 36-27 (17-15) A hazaiak keretéből ezúttal Mirko Alilovic, Jonas Källman, Stefan Sigurmannsson, Mario Sostaric, Luka Stepancic és Dmitrij Zsitnyikov hiányzott betegség vagy sérülés miatt.

“Nem mondom, hogy a vereséghez semmi köze nem volt a két nappal korábban lejátszott BL-meccshez, de gyorsan hozzáteszem, számunkra még egy ilyen helyzetben sem lehet kifogás, hogy sok a meccs. Én inkább magammal szemben vagyok kritikus” - mondta Roli, aki olyan jól védett a norvégok ellen, hogy a forduló álomcsapatának a kapujába is bekerült.

“Az Elverum ellen jól ment, a Csurgó ellen viszont nagyon nem éreztem a játékot. Vannak ilyen napok, sajnos nem éreztem a ritmust, és amibe sikerült belekapnom, az is bement. "Ilyenkor probléma, hogy nagyon kevesen vagyunk, én például váltótárs nélkül játszom. Beszéltünk a meccs közben Juan Carlos Pastorral, aki végül nem cserélt le, mert bízott benne, hogy elkapom a fonalat, ám ez végül nem történt meg. A második félidő életem egyik legrosszabb játékrésze volt.”

 
A meccs előtt Miklert és Bodót köszöntötték (Fotó: MOL-Pick Szeged)
 

“Persze szokták mondani, hogy együtt nyerünk, együtt vesztünk, de ez most nem vigasztal. Azt érzem, hogy bár tényleg nem játszott jól a csapat, ha én hozzáteszem a második félidőben, ami minimálisan elvárható tőlem, akkor vért izzadva, de megnyerjük a meccset. Így meg kikaptunk. Hozáteszem, a bajnokság szempontjából annyira nem vészes egy ilyen vereség, főleg, mióta nincs rájátszás, hanem az alapszakasz végén az első két helyen álló csapat játssza a döntőt.”

Lassan talán teljes csapattal is játszhat a Szeged

A MOL-Pick Szeged egyike a koronavírus által leginkább sújtott csapatoknak, hiszen összesen háromszor kellett karanténba vonulnia a csapatnak, amelynek keretében már szinte alig találunk kézilabdázót, aki nem esett volna túl a fertőzésen. Talán Roli sem kivétel.

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

“Tavasszal, amikor hazajöttünk Barcelonából, két hétig nagyon rosszul voltam. Akkor még nem szűrtünk, úgyhogy nem derülhetett ki, koronavírusos voltam-e, de mivel az antitest-vizsgálat szerint volt a szervezetemben a vírus, szerintem én akkor túlestem rajta. Hát, nem volt egy leányálom, azt megmondhatom, bár annyira rosszul sem voltam, mint csapattársam, Bánhidi Bence.”

“Profi sportolóként jobban zavar, hogy az egész őszünket összekavarta a vírus. Kielcében, ahol nagyon tartottam tőle, hogy a több ifijátékossal kiálló csapatunk belenéz egy csúnya pofonba [erről beszélt is a MOL Csapatnak a meccs előtt Roli], végül nagyszerűen helytálltunk, és azt mondom, még győzelmi reményeink is lehettek. A Breszt elleni, idegenbeli meccset még akár meg is nyerhettük volna, Portóban viszont csak akkor lett volna esélyünk, ha teljes csapattal tudunk utazni. Viszont akkor szerintem a Szeged a jobb csapat. Kár, hogy ez akkor nem derülhetett ki.”

 
Fotó: MOL-PICK SZEGED
 

A MOL-Pick Szeged a következő játéknapon (december 4-én) a német Flensburg otthonába utazik. Észak-Németországba nem nyerni járnak az ellenfelek, de Roli szerint most nem számítanak az esélyek. “Nemcsak az Elverum elleni győzelem, de a Csurgó elleni vereség is felpörgetett. Nagy lökést adott a múlt hét, és nekünk már amúgy sincs mit számolgatnunk, menni kell előre, amíg visz a lábunk.”

“Úgy vagyunk vele, mint egy videójátékos: egy életünk van, és azt minden meccsen feltesszük. Veszíteni valónk egyáltalán nincs, viszont a pontokra nagy szükségünk van, úgyhogy az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk Flensburgban is” - tette hozzá Roli.

MOL Sportágak
MOL Csapat