Nagyon régen volt ilyen sanyarú helyzetben a MOL-Pick Szeged

2017. december 03. vasárnap 10:06

A MOL-Pick Szeged hazai pályán 25-24-re kikapott a lengyel Orlen Wisla Plocktól a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában.

Férfi BL, 10. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Orlen Wisla Plock (lengyel) 24-25 (12-14)
a Szeged gólszerzői: Balogh Zs. 6, Bodó 5, Zsitnyikov 4, Bánhidi 3, Källman, Gaber 2-2, Sostaric, Thiagus Petrus 1-1

A hazaiak keretéből a horvát Denis Buntic és az izlandi Sigurmannsson hiányzott. A vendégeknél ezúttal is pályára lépett a magyar válogatott kapus, Borbély Ádám. A kezdés előtt a Szeged szurkolócsoportjának tagjai levették a mezüket, és a mérkőzés első tíz percét csendben nézték, így fejezték ki nemtetszésüket a csapat közelmúltbeli teljesítménye és rossz eredményei miatt.

A Szeged ezúttal sem játszott jól, gyorsan hátrányba is került, pedig a Plock még nyeretlen volt a BL-ben a meccs előtt. A Wisla az első félidő hátralévő részében jól tördelte a szegedi támadásokat, és két góllal vezetett a szünetben (12-14). Balogh Zsolt, valamint az orosz Dmitrij Zsitnyikov irányításával 15-18 után előbb egyenlíteni, majd fordítani tudott a Szeged (22-19), mert szigorított a védekezésén, támadásban pedig ebben az időszakban minden összejött neki.

Volt még egy feltámadás a lengyelekben

A Wisla azonban talpra állt, így a hajrában megint szoros volt az állás (22-22). A hazaiak ismét több lehetőséget kihagytak, Toledo kétszer is betalált, így a lengyelek 25-24-re vezettek, amikor - 56 másodperccel a vége előtt - Pastor ismét időt kért. Az utolsó támadása során a magyar együttes eladta a labdát, így ismét vereséget szenvedett, október közepe óta immár ötödször.

A szegediek hat büntetőt dobtak a találkozón, és ezek közül négyet kihagytak. A Wisla Plocknak ez volt az első győzelme a BL csoportkörében a mostani idényben. A mezőny legeredményesebb játékosa a brazil Toledo volt, aki 14 lövéséből hetet gólra váltott.

A férfi Bajnokok Ligája csoportmérkőzései a horvátországi Európa-bajnokság után, február közepén folytatódnak.

MOL Sportágak
MOL Csapat