Nem bírt a veszprémi védelemmel a MOL-Pick Szeged

2017. október 21. szombat 15:24

Hiába kezdett nagyszerűen a MOL-Pick Szeged a kézilabda örökrangadón, az első negyedóra után elfogyott a hazaiak lendülete, és a Veszprém komoly különbséggel tudott nyerni Szegeden.

Férfi kézilabda NBI., alapszakasz:
MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 21-30 (11-14)
a legeredményesebb játékosok: Sostaric, Bodó, Gorbok, Balogh Zs. 3-3, illetve Tönnesen 7, Manaszkov 6, Marguc, Lékai 4-4 

A hazaiak közül Zubai Szabolcs és Pedro Rodríguez hiányzott, a vendégektől pedig a csapatkapitány Nagy László, aki ujjtörése után gyógyul. Rajta kívül Jamali Iman, William Accambray és Renato Sulic sem játszott.

Az első félidőben sokszor emberelőnyben játszó Szeged ragadta magához a kezdeményezést, többször vezetett két góllal is Mario Sostaric és Szergej Gorbok góljaival. A vendégeknél a norvég jobbátlövő, Kent Robin Tönnesen és Dejan Manaszkov játszott gólerősen, így hamarosan egyenlített a Veszprém, majd a vezetést is átvette.

Kiütés lett a vége 

Mindkét csapat jól védekezett, de a veszprémi kapuban Mirko Alilovic parádézott, így a szünetben már három góllal vezetett a Veszprém. A második félidőben teljesen szétesett a szegediek játéka, a tartalékos veszprémiek könnyedén növelték az előnyüket, és a játékrész közepére tulajdonképpen el is döntötték a mérkőzés sorsát.

  
Fotó: Telekom Veszprém/Facebook
 
A hajrához közeledve a szegediek közelebb osontak a vendégekhez, úgy nézett ki, legalább a kiütést elkerüli a hazai csapat, ám a remeklő Lékai Máté vezérletével a Veszprémben is volt még egy sebességváltás, így váratlanul nagy különbséggel, kilenc góllal nyert a bajnoki címvédő. Ez volt párharcuk történetének 163. tétmérkőzése, a Veszprém 114. alkalommal nyert, huszonötödször a Szeged otthonában.

Az NB I-ben az alapszakaszt követően az első és a második helyezett oda-visszavágó alapon mérkőzik meg a bajnoki címért. Amennyiben érvényesül a papírforma, és ez a két csapat a Veszprém és a Szeged lesz, az egymás elleni rangadóiknak kiemelt jelentőségük van, hiszen az alapszakasz győztese játszhatja otthon a finálé második találkozóját.

MOL Sportágak
MOL Csapat