Nem ért pontot Kielcében a Szeged hősies helytállása

2020. szeptember 23. szerda 20:29

A megtizedelt MOL-Pick Szeged nagy csatában kikapott a Lomza Vive Kielce otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Ezért jár a gratula, fiúk!

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Lomza Vive Kielce (lengyel) - MOL-Pick Szeged 26-23 (12-7)

A vendégcsapat keretéből koronavírusos megbetegedés miatt Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Borut Mackovsek, Dean Bombac, Stanislav Kasparek és Nik Henigman, sérülés miatt Luka Stepancic, Mario Sostaric és Stefán Sigurmannsson hiányzott, ezért több olyan fiatal kézilabdázót is neveztek a meccsre, aki még az NB I-ben is alig kapott lehetőséget, vagy egyáltalán nem játszott.

Ilyen meccset még bizosan nem játszott a MOL-Pick Szeged

Megkezdi a szereplését a kézilabda Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged. Ezt a mondatot általában esélylatolgatás, Final4 álmokról szóló mondatok és az ellenfelek bemutatás követi, a jelenlegi körülmények azonban mindent felülírnak a szegediek háza táján. "Nem sokszor fordult elő a pályafutásom során, hogy egy fontos BL-rangadóra úgy utazzak el a csapattal, hogy abszolút nyomás nélkül lépünk pályára" - mondta a csapat kapusa, Mikler Roland a MOL Csapatnak.

A szegediek az előzményekhez képest meglepően jól kezdtek, Bogdan Radivojevic vezérletével visszakapaszkodtak 4-1-es hátrányt követően, ám 6-5-ös állást követően sokkal pontosabban és erőteljesebben játszottak a lengyelek, így a szünetben már öt találat volt az előnyük.

Végig meccsben volt a nagyot küzdő Szeged

Joan Canellas vezérletével a szegediek csökkentették hátrányukat a második félidőben, majd hosszú ideig felváltva születtek a gólok. A szegedieknek az egyenlítésre nem volt esélyük, de a nehézségek ellenére végig nagyszerűen helytálltak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Joan Canellas volt 11 góllal, Bogdan Radivojevic hatszor, a hazaiaknál Alex Dujshebaev nyolcszor volt eredményes. A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a Kielce két vereség mellett immár hetedszer győzött. A MOL-Pick Szeged jövő csütörtökön az északmacedón Vardar Szkopjét látja vendégül a BL csoportkörében.

MOL Sportágak
MOL Csapat