Peches sorsolást kapott a női kéziválogatott Tokióban

2021. április 01. csütörtök 11:05

A magyar női kézilabda-válogatottnak nem volt szerencséje az olimpiai csoportbeosztásnál, mert a jóval nehezebbnek tűnő B csoportba kapott besorolást Tokióban.

A nemzetközi szövetség (IHF) bázeli székházában rendezett online eseményen elhangzott, hogy a férfiaknál július 24-én, a nőknél másnap kezdődik a csoportkör. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Elek Gábor szövetségi kapitány együttese Franciaország ellen játssza első meccsét.

Mindkét nem esetében az első négy-négy helyezett jut a negyeddöntőbe a két hatcsapatos csoportból. A férfiak döntőjére augusztus 7-én, a női fináléra másnap kerül sor. Minden mérkőzést a tokiói Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban játszanak.

A magyar együttes a norvégokkal szerepelt azonos sorsolási kalapban, vagyis az Európa-bajnoki címvédővel nem kerülhetett egy csoportba. A magyar női válogatott a 2008-as pekingi negyedik helyezést követően jutott ki ismét az ötkarikás játékokra, amelyen az idei lesz a hetedik szereplése. Az ötödiknél rosszabb helyen soha nem végzett, legjobb eredménye pedig a 2000-ben, Sydneyben szerzett ezüstérem volt.

Az olimpiai torna csoporbeosztása:

A csoport: Angola, Koreai Köztársaság, Norvégia, Montenegró, Hollandia, Japán
B csoport: Brazília, Franciaország, Magyarország, Oroszország (ROC), Spanyolország, Svédország

A magyar női válogatott programja:
július 25.: Magyarország-Franciaország
július 27.: Magyarország-Brazília
július 29.: Magyarország-Oroszország (ROC)
július 31.: Magyarország-Spanyolország
augusztus 2.: Magyarország-Svédország

a női torna további játéknapjai:
augusztus 4.: negyeddöntő
augusztus 6.: elődöntő
augusztus 8.: döntő és bronzmérkőzés

MOL Sportágak
MOL Csapat