Sovány döntetlennel kezdte a vébét a kéziválogatott

2019. január 11. péntek 23:20

A magyar férfi kézilabda-válogatott meglepetésre döntetlent játszott Argentínával a világbajnokság csoportkörének első fordulójában, pénteken Koppenhágában.

Férfi kézilabda-vb, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Magyarország-Argentína 25-25 (13-10)
Koppenhága, néző, v.: López, Sabroso (spanyolok)
lövések/gólok: 39/25, illetve 44/25
hétméteresből: 5/6, illetve 1/1
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Magyarország: Mikler - Hornyák, Bodó 1, Bánhidi 4, Lékai 6, Balogh Zs. 11, Bóka, cserék: Ilyés, Ligetvári, Sipos, Jamali 2, Ancsin, Juhász, Nagy L. 1, szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics

A magyar csapat remek védekezéssel, Mikler Roland négy védéssel, Balogh Zsolt pedig három góllal kezdte a találkozót, amelynek 11. percében Manolo Cadenas argentin szövetségi kapitány időt kért, mert válogatottja egyszer sem volt eredményes.

 
A három kiváló játékosát sérülés miatt nélkülöző dél-amerikai kontinensbajnok Lucas Moscariello három találatával felzárkózott, majd Matias Schulz kapus védéseire alapozva tartotta a szoros állást. Ebben az időszakban a magyar védekezés nem volt hatékony, a támadások lassan folytak, ezt a gyorsan játszó ellenfél gyakran kihasználta, a szünetben - Balogh Zsolt eredményessége miatt - mégis háromgólos hátrányban volt (13-10).

Nagyon rosszul sikerült a második félidő

A második félidő elején ismét egy gólra csökkentette hátrányát Argentína, ekkor - a meccs során először - pályára lépett Nagy László, és rögtön be is talált. A nyitott védekezéssel nem tudtak mit kezdeni a magyarok, így első alkalommal hátrányba kerültek. Federico Fernández találatai után, tíz perccel a vége előtt Bánhidi Bence góljával ismét a magyar csapat vezetett, ám a mozgékony dél-amerikaiak újra fordítottak.

A hajrában is rendkívül pontatlanul játszó magyarok ötven másodperccel a végső dudaszó előtt egyenlítettek Lékai révén, majd Mikler Roland védeni tudott, Csoknyai István szövetségi kapitány pedig időt kért, amikor már csak 13 másodperc volt hátra. Az utolsó támadásnak is egy eladott labda vetett véget, így nem nyílt esély a győzelem megszerzésére.

 
A magyar válogatott a D csoportban vasárnap Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három lép tovább.
MOL Sportágak
MOL Csapat