Tokió kvótával a zsebben ki lehet kapni a címvédőtől

2021. március 21. vasárnap 22:16

A magyar női kézilabda-válogatott kikapott az olimpiai címvédő Oroszországtól a győri olimpiai selejtezőtorna vasárnapi, utolsó fordulójának zárómérkőzésén.

Olimpiai selejtező, 3. forduló
Magyarország-Oroszország 23-29 (12-14)
Végeredmény: 1. Oroszország 6., 2. Magyarország 4., 3. Szerbia 2., 4. Kazahsztán 0. Az első két helyezett kijutott a tokiói olimpiára. 

Az orosz válogatott bizonyította, hogy nem véletlenül olimpiai címvédő, az időszakosan feljavuló, és végig jól küzdő magyar válogatottnak kevés győzelmi esélye volt a tartalékosan is kiváló Oroszország ellen. A második félidőben szívósan küzdött a magyar csapat, de két gólnál közelebb egyszer sem tudott kerülni a magabiztosan kézilabdázó ellenfélhez.

A magyarok legeredményesebb játékosa Klujber Katrin, Szöllősi-Zácsik Szandra és Kovacsics Anikó volt egyaránt öt góllal. Az már szombaton eldőlt, hogy a 2. csoportból a házigazda magyar, valamint az orosz csapat jut ki az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára, ezért a meccsnek már csak az volt a tétje, hogy melyik együttes melyik sorsolási kalapba kerül.

MOL Sportágak
MOL Csapat