Túl sok gólt lövetett a svédekkel a kéziválogatott

2017. december 03. vasárnap 21:38

A magyar női kézilabda-válogatott második világbajnoki mérkőzését is elveszítette, de Svédország ellen már jobban mozgott a csapat, mint az első játéknapon.

A svéd válogatott 11-11-es első félidőt követően 25-22-re győzött a B csoport második fordulójában, Bietigheim-Bissingenben. A magyar csapatnak voltak jobb szakaszai, Bíró Blanka kapus pedig szinte végig remekül védett, de a magyar csapat támadójátéka nem igazán működött, így a hajrában nem volt esélye a pontszerzésre.

A svédek elsősorban a gyors ellentámadásaik végén szerzett találataiknak köszönhetik a győzelmüket. Túlságosan sok könnyű gólt engedtünk nekik, ők pedig kihasználták ezt - nyilatkozta a dán edző. Hozzátette, a magyarok visszafutásaival többször is probléma volt, és más hibákat is vétettek szoros állásnál.

Az ellenfél kapusa volt a legjobb

Rasmussen hangsúlyozta, a csereként beálló játékosok nem tudtak hozzátenni a csapat teljesítményéhez, nem kerültek helyzetbe, nem szereztek gólokat, márpedig egy meccset nem lehet ugyanazokkal az emberekkel végigjátszani. Kiemelte, hogy a svédek kapusa, Johanna Bundsen remekül védett, nem véletlenül lett a mezőny legjobbja.

 
A magyarok a hétfői szünnapot követően kedden a csoport leggyengébb csapatának tartott Argentínával találkoznak. A szakvezető szerint a dél-amerikaiak elleni mérkőzés nemcsak a két pont miatt lesz nagyon fontos, hanem azért is, hogy a játékosok végre megérezzék a győzelem ízét.

A legfontosabbak még csak most jönnek

A magyar válogatott szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól elszenvedett vereséggel kezdte a tornát. Görbicz Anita úgy fogalmazott, nem erre számítottak, bár már a felkészülés során is hangsúlyozták, hogy az argentinok, a csehek és a lengyelek elleni meccsek lesznek a legfontosabbak.

Ettől függetlenül persze minden mérkőzést meg akarunk nyerni. A norvégok ellen a rossz első félidőt követően sikerült egy jobb második felvonást produkálnunk, ma pedig a svéd csapatot meg kellett volna vernünk" - szögezte le a Győri Audi ATO KC játékosa.

"Visszarendeződési hibák miatt könnyű gólokat kaptunk. Rossz csere, rossz befutás, ezt nem engedhetjük meg magunknak egy komoly ellenféllel szemben, mert láttuk, hogy megbünteti. Nem sikerült gyors indítások után könnyű gólokat szereznünk, nekik viszont igen."

Görbicz - aki három gólt dobott - elismerte, hogy nem volt bennük olyan átütőerő, amivel megfordíthatták volna az állást, miután ellenfelük elhúzott három találattal.

 
A norvégok elleni meccsen Bíró Blankát az első félidő után lecserélte Kim Rasmussen, vasárnap viszont remekül védett, és végig a pályán volt. "Nagyon nehéz mérkőzés volt, ez a két pont nagyon értékes lett volna. A norvégok elleni meccshez képest egyértelműen előreléptünk" - nyilatkozta a Ferencváros kapusa.

Elismerte, hogy - a döntetlen állásról indult - második félidő elején mintha az öltözőben ragadtak volna, gondjaik voltak a visszarendeződéssel. "Az így kialakult előnyüket a svédek meg tudták tartani a végéig, mi pedig csak futottunk az eredmény után. Amikor közelebb kerülhettünk volna, megint jött egy kisebb hiba" - idézte fel Bíró.

Hozzátette, három nagyon fontos meccs vár még rájuk a csoportkörben, és az eddigi eredmények alapján is látható, hogy valószínűleg egyik sem lesz könnyű.

(Fotók: MKSZ/Kovács Anikó)

MOL Sportágak
MOL Csapat