Az Év Pillanata, III. rész - Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott kapitánya

2018. december 28. péntek 09:43

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. Következik Ivkovics Sztojan, a férfi kosárválogatott kapitánya.

Tavaly nem lett volna kérdés egy pillanatig sem, melyik volt az év legszebb pillanata Stojan Ivkovic számára, hiszen a kapitány irányításával továbbjutott a csoportjából a magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Idén sem maradt azonban komoly bravúr nélkül a csapat.

“A hollandiai győzelem” - vágta rá gyakorlatilag gondolkodás nélkül a kapitány, amikor a MOL-csapat nekiszegezte a kérdést az év legszebb pillanatával kapcsolatban. “Főleg, mert azóta legyőztük itthon is őket, és az sokkal nehezebben jött össze, mint az idegenbeli. Almerében egészen kiváló meccset játszottunk.

Káprázatos kosárbravúr: idegenben vertük Hollandiát

férfi kosárlabda vb-selejtezők, J csoport, 1. forduló: Hollandia-Magyarország 59-74 (13-21, 21-20, 11-13, 14-20) A magyar pontdobók: Vojvoda 23, Perl 18, Govens 7, Benke 7, Keller 6, Eilingsfeld 6, Juhos 4, Golomán 3 Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány csapata - melyből hiányzott a térdműtéten átesett Hanga Ádám - remekül kezdett, és főként a nyáron Spanyolországba szerződött Perl Zoltán révén nyerte a nyitónegyedet.

A vb-selejtezők elitkörébe jutó magyar csapat az utolsó selejtezőszakaszban aratott komoly győzelmeket, és szorított meg a közvetlen elithez tartozó csapatokat is, de a hollandiai győzelem valóban kiemelkedik, hiszen végig vezetve, remekül játszva nyert a magyar csapat.

“Tegyük gyorsan hozzá, hogy már az első negyedben elveszítettük Eilingsfeldet, mégsem ingott meg a játékunk. A hollandok többször is feljöttek ránk, de mindig volt valaki, akinek a remeklésével visszavertük a támadásokat. Kiemelném azt is, hogy nagyon fegyelmezettek voltunk, alig adtunk el labdát” - mondta a kapitány, aki közvetlenül a meccs előtt beszélt a válogatott terveiről a MOL-csapatnak: 

Ivkovics: Az én csapatom soha nem okoz csalódást!

A férfi kosárlabda-válogatott teljesítette az előzetes elvárást, és bejutott a világbajnoki selejtezők 3. fordulójába. Ivkovics Sztojan csapata egy fordulóval a második kör vége előtt, egy Koszovóban aratott győzelemmel harcolta ki a továbbjutást, így az utolsó fordulóban már tét nélküli meccsen fogadhatta a világsztárokkal teletűzdelt litván válogatottat.

“Ha mondanom kell egy személyes dolgot is, idén a feleségemmel Velencében ünnepeltük a 20. házassági évfordulónkat, ami gyönyörűen sikerült” - tette hozzá Ivkovics.

I. rész: Juhász Roli, a MOL Vidi FC csapatkapitánya
II. rész: Szilágyi Áron kardvívó

MOL Sportágak
MOL Csapat