30 ezer gyerkőc előtt, de egy kulcsember nélkül kezdünk

2022. június 03. péntek 14:19

Botka Endre megsérült, mindegyik júniusi Nemzetek Ligája-meccset kihagyja, viszont a zárt kapus, angolok elleni meccsen legalább 30 ezer gyerek lesz a lelátón.

A múlt hetihez képest felduzzadt a létszám, az idő közben megérkező légiósok is Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére állnak, kivéve Gazdag Dánielt, aki pozitív covid-tesztje miatt egyelőre nem csatlakozhatott a társakhoz, valamint Nagy Ádámot, aki kedden érkezik meg Telkibe. A kapitánnyal készült interjúban, két nappal ezelőtt Rossi azt mondta, bízik benne, hogy az amerikai légiós negatív tesztet ad, és hazautazhat.

Nincs a legjobb hangulatban a Pisa légiósa, Nagy Ádám, aki az utolsó pillanatban csatlakozik a csapathoz. A középpályás drámai csatában bukta el a Serie A-ba jutásért rendezett playoffot a Monza ellen, így jövőre is a Serie B-ben szerepel majd a csapatával. Gazdag Dániel sorsa is fontos, mivel nem tudni, a későbbiekben haza tud-e utazni, ezért az Anglia elleni mérkőzésen Vancsa Zalán az A-válogatott keretében kap helyet. A fiatal játékos az eredeti tervek szerint Németországba utazott volna az U21-es válogatottal.

További hír a meccsel kapcsolatban, hogy bár zárt kapus lesz az Anglia elleni mérkőzés, az UEFA szabályainak megfelelően 14 év alatti gyerekek lehetnek csak a lelátón. A szövetség tájékoztatása szerint legalább 30 ezer gyerek regisztrált, így erős félház előtt rendezik majd a mérkőzést.

"Nagyon erős ellenfelekkel szemben lépünk pályára, a legfontosabb, hogy csapatként jól funkcionáljunk" – mondta Sallai Roland az MLSZ honlapjának. "Ha a taktika minden részletét betartjuk, és maximális motivációval és odafigyeléssel játszunk, akkor képesek lehetünk jó eredményre." Örülünk, hogy nem lesznek üresek a lelátók az angolok ellen, és a jelenlegi állás szerint mintegy 30 ezer gyermek szurkol nekünk."Bízom benne, hogy a németek ellen már megtelik a Puskás Aréna, mi pedig ismét bizonyítjuk, hogy a világ legerősebb csapatai elleni is képesek vagyunk jó teljesítményre."

MOL Sportágak
MOL Csapat