A 93. percben kapott ki a MOL Fehérvár Mezőkövesden

2020. június 20. szombat 19:39

A nemzetközi kupaindulásért küzdő Mezőkövesd 2-1-re legyőzte otthon a már biztosan második MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Mezőkövesd, v.: Karakó
gólszerzők: Besirovic (35.), Meszhi (93.), illetve Futács (29.)
sárga lap: Nesterov (17., 41.), Berecz (91.), illetve Kovács (71.)
kiállítva: Nesterov (41.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Nesterov, Pillár, Silye - Karnyickij, Berecz - Pekár (Eperjesi, 79.), Vajda (Vadnai, 83.), Besirovic (Meszhi, 83.) - Zivzivadze

MOL Fehérvár: Kovácsik - Tamás, Rus, Musliu, Stopira - Nikolov (Nikolics, 82.), Elek - Bamgboye (Petrjak, 68.), Hodzic (Houri, 69.), Kovács - Futács

Nyolc helyen változott a Fehérvár összeállítása a hétközi mérkőzéshez képest, de így is hamar mezőnyfölényt alakított ki, igaz, a Mezőkövesd megkönnyítette a labdabirtoklását, mert mélyen védekezett. A vendégvezetés egy labdaszerzést követő beadás után fejesből született meg, majd a Mezőkövesd gyorsan egyenlített ugyancsak pontos beadás nyomán egy szép perdítéssel. A félidő hajrájában a hazai együttes játszott veszélyesebben, még akkor is helyzetet alakított ki, amikor Nesterov második sárga lapos kiállítása miatt emberhátrányba került.

Szünet után mintegy negyedóráig érződött, hogy nincs egyenlő létszámban a két csapat, a Fehérvár több szögletet is rúghatott, de helyzet nélkül futballozott, hiányzott a támadásaiból a lendület, a váratlan húzás. Aztán a Mezőkövesd szorította be percekre kapuja elé ellenfelét, majd kiegyenlítetté vált a játék.

A hazaiak a megszerzett labdával bátrabban indultak meg ebben a szakaszban, ám elsősorban a védekezésre figyeltek. A cserékkel a Fehérvár aktívabbá vált, kapura veszélyesebben futballozott, de a ráadásban a hazaiak a maguk javára fordították a mérkőzést, előbb két ziccert hárított Kovácsik Ádám, majd egy újabb támadásnál már a vendégek kapusa is tehetetlen volt.

A szervezetten játszó és szívósan küzdő Mezőkövesd fontos három pontot szerzett a kevésbé motivált, de így is győzelemre játszó Fehérvárral szemben.

MOL Sportágak
MOL Csapat