A fehérvári fagyban is elvégzi a munkát a MOL Fehérvár

2022. január 11. kedd 10:39

Nikolics Nemanjának a marbellai napfény hiányzik ugyan, de a felkészülés lényegi részét nem érinti, hogy a koronavírus miatt otthon készült fel a tavaszra a MOL Fehérvár.

“A lehető legjobb döntést hoztuk meg azzal, hogy nem utaztunk el” - mondta a MOL Csapatnak Nikolics Nemanja, a MOL Fehérvár támadója. A Vidi éppen Fehérváron készül a hamarosan kezdődő tavaszi szezonra, és azért nem Marbellán, mert az elutazás előtt közvetlenül újra felütötte a fejét a csapaton belül a koronavírus, és a klubvezetők úgy döntöttek, nincs értelme kockáztatni.

“Több klub is hasonló cipőben jár, sajnos a vírus az elmúlt két évben többször is átírta már a futballprogramot. De ebben az esetben úgy gondolom, teljesen felesleges lett volna vállalni az utazással járó kockázatot az esetleges karanténnal és utazási problémákkal együtt.”

“Szerencsére nálunk nincs ebből nagy dráma, Fehérváron is kiváló körülmények között tudunk készülni, minden adott ahhoz, hogy elvégezzük ugyanazt a munkát, amit Marbellán akartunk."Mondjuk ma éppen mínuszban van a hőmérő higanyszála, Spanyolországban pedig húsz fok várt volna minket, ezen nevetgéltünk az öltözőben, miközben a negyedik réteg ruhát vettük magunkra” - mondta nevetve Nikó.

Már a téli felkészülés sem a régi

Hosszú ideje az a szokás a magyar bajnokságban, hogy az igazi felkészülést nem a rendkívül rövid nyári időszakra tervezik a csapatok, hanem télre, amikor hosszú kényszerszünetre vonul a futball. Csakhogy az infrastruktúra fejlődésével ez a helyzet már nem áll fenn, a háromhónapos szünetből néhány hetes lett, és ez idén sincs másként.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“December 18-án játszottuk le az utolsó 2021-es meccsünket, január 3-án pedig már meg is kezdtük a felkészülést, hiszen 29-én már kezdődik is a bajnokság."A két hét, amit pihenéssel töltöttünk, akkor sem lenne elég a leépüléshez, ha ez lett volna valakinek a célja, és ahogy látom, mindenki jó állapotban jelentkezett az év eleji tesztekre.”

“Nagyszerű hét áll mögöttünk, jól dolgozott a csapat, és elvégeztük ugyanazt a munkát, amit Marbellán akartunk. Az idő szűk, játsszunk néhány edzőmeccset, és közben már fejben is fel kell készülnünk, mert január utolsó hetében már meccsfelkészülésünk lesz, onnantól a Puskás Akadémia elleni meccs kerül a fókuszba.”

Lőtávon belül maradt a MOL Fehérvár

A szezon előtt - látva a Vidi problémáit - a Vidi vezetősége azt tűzte ki célul őszre, hogy a csapat lőtávon belül maradjon a Ferencvároshoz képest. Ez tulajdonképpen teljesült, a Fradi (egy meccsel kevesebbet játszva) hat ponttal áll a Vidi előtt, de Nikolics szerint szó sincs arról, hogy ettől máris elégedettek lennének magukkal a játékosok.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“A hat pont nem hangzik behozhatatlannak, és csak magunkat okolhatjuk, hogy hátrányban vagyunk. Kiváló csapat a Ferencváros, abszolút megérdemlik, hogy vezessék a tabellát, de közelebb kellene lennünk hozzájuk."Azért állunk a negyedik helyen, mert egész ősszel kétarcú volt a csapatunk: hazai pályán sokszor játszottunk jól és eredményesen, idegenben azonban nem ment.”

A Vidi szinte az őszi szezon legvégéig nyeretlen maradt idegenben, december 11-én, az MTK otthonában aratta le első idegenbeli győzelmét. Ehhez képest kifejezett bravúr, hogy nincs jobban leszakadva az éllovastól.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Az persze nem vitás, hogy komoly nyomás lesz rajtunk az első tavaszi fordulótól kezdve, mert sok hiba már nem fér bele. Ahhoz, hogy komoly terveket szövögessünk, nem szabad túl messzire néznünk, mindig a következő meccsre kell fókuszálnunk, csak így léphetünk előrébb. A céljaink nem változtak: trófeát akarunk nyerni, mert az elmúlt három évben ez nem sikerült” - mondta Nikó.

“Nem számolgatni kell, hanem csak saját magunkkal foglalkozni. "Nem jó, hogy üldözni kell valakit, és nem minket üldöznek, de ahogy említettem is, csak magunknak köszönhetjük a helyzetet. És arra is csak mi vagyunk képesek, hogy javítsunk a helyzeten” - tette hozzá elszántan.

MOL Sportágak
MOL Csapat