A kapufát forgácsolta a DAC a Szlovák Kupa elődöntőjében

2020. június 17. szerda 21:00

A dunaszerdahelyik a magyar Schäfer András góljával szerezték meg a vezetést, de utána csak a kapufát forgácsolták, a Ruzomberok pedig kiegyenlített. Nehéz lesz.

Slovnaft Cup, elődöntő, 1. mérkőzés
FC DAC 1904 - MFK Ruzomberok 1:1 (1:0)
MOL Aréna, 319 néző
Góllövők: 10. Schäfer, ill. 84. Brenkus
Sárga lap: 70. Simić, 73. Blackman, 75. Kalmár, ill. 49. Múdry, 77. Regáli

DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Šimić, Davis - Vida, Schäfer - Fábry (79. Sharani), Kalmár (K), Divković (46. Bednár) - Ramirez (79. Boateng)

Rózsahegy: Macík - Čurma, J. Maslo (K), Mrva (80. Madleňák) - Ďungel (72. Kmeť), Kostadinov (44. Filinský), Múdry (80. Brenkus), Takáč, Mojžiš - Regáli, Almási (72. Gerec)

A DAC megszerezte a vezetést a mérkőzés elején, de utána egy-egy centit mindig tévedtek a dunaszerdahelyi játékosok, és csak a kapufákat találták el. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél büntetett: a Ruzomberok a hajrában kiegyenlített, így nehéz helyzetből várja a kupaelődöntő visszavágóját Bernd Storck csapata.

"Jó meccs volt, de kár a kimaradt lehetőségekért" - mondta a meccs után a német szakember. "Főleg azokért, melyeket a második félidőben alakítottunk ki. Nem akart összejönni az utolsó passz vagy az utolsó lövés. A kapott gól előtt hibáztunk, de nem tudok semmit felróni a játékosaimnak. Ilyen a kupa, de minden lehetséges, és még nincs veszve semmi.”

MOL Sportágak
MOL Csapat