A kisvárdai csodatevő vette át a DAC irányítását

2021. november 11. csütörtök 12:12

A DAC szerződést bontott Németh Antal vezetőedzővel, a helyét a Kisvárdával nagyszerűen szereplő Joao Janeiro veszi át. A csütörtöki edzést már a portugál szakember vezeti.

Az OTP Bank Ligában meglepetésre sokáig éllovas, jelenleg harmadik kisvárdai klub a honlapján jelentette be, hogy a szerda délelőtti edzést még a portugál szakember tartotta, a délutáni előtt viszont elköszönt a csapattól. Révész Attila klubigazgató elmondta, "Joao Janeiro jelezte a szándékát, hogy számára nagy a lehetőség, abban az értelemben is, hogy a családjával együtt tudna lenni, hiszen az új állomáshelyén, Dunaszerdahelyen van portugál nyelvű iskola, ahol a gyermeke iskolába járna, és így együtt lehet a család".

Joao Janeiro csütörtökön távozik is Kisvárdáról, és megkezdi a munkát Dunaszerdahelyen, ahol a hét elején jelentették be Németh Antal edző szerződésbontását. A DAC messze a várakozások alatt szerepel idén, bár a bajnokságban nem áll messze a dobogótól, a korábbi évekhez képest az eredmények és a játék színvonala is meredeken zuhant.

A szakember előrébb lép a váltással

A klubigazgató később az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, hogy a DAC szimpatikus csapat, és a megállapodás megkötésekor figyelembe vették azt is, hogy Joao Janeiro a váltással előrébb léphet, majd hozzátette, ebben az üzletben mindegyik fél jól járt.

A váltással kapcsolatban azt mondta, Erős Gábor kinevezésével szakmai törés nem fog bekövetkezni, ugyanakkor a megbízott edzőnek nincs pro-licence, a jelenlegi MLSZ-szabályozás pedig hatvan napig ad lehetőséget arra, hogy ebben a pozícióban dolgozhasson.

MOL Sportágak
MOL Csapat