A Sepsi elnöke nem elégedett, és nem a hecckampány zavarja

2021. február 18. csütörtök 09:53

Hiába szerepel kiválóan a Sepsi OSK a román bajnokságban, Diószegi László - bár tudja az okát - nem elégedett a csapat játékával, de tudja, hogy hamarosan minden jobb lesz.

Hat meccse veretlen a román bajnokságban a Sepsi OSK, amely nemcsak a felsőház tagja, de a dobogósokat üldözi. A székelyföldi csapat azonban egymás után szenvedi el a csapásokat a koronavírustól, nem elég, hogy a játékoskeretet alaposan megrostálta, még az elnököt sem kímélte.

“Kétoldali tüdőgyulladással kerültem kórházba, miután napokon keresztül nem ment le a lázam. Most már sokkal jobban vagyok, érzem, hogy kifele jövök belőle, de nehéz napokon vagyok túl” - mondta a MOL Csapatnak a Sepsi OSK elnök-tulajdonosa, Diószegi László.

A csapatot is megütötte a koronavírus

Igaz, hogy a Sepsi OSK zsinórban öt döntetlennél jár, de az elnök szerint egyáltalán nem játszik jól a csapat. A magyarázat egyszerű: azért, mert egy játékos tünetmentessé válik, még nem biztos, hogy túl is van a fertőzésen, néhány futballistánál hosszú hetekbe telik, mire visszanyeri a formáját.

 
Fotó: Sepsi OSK
 

“Őszintén szólva az jobban zavar, hogy a csapatunkat sem kímélte a vírus, és nem is csak a rengeteg fertőzés okozott gondot, hanem az is, hogy a már felgyógyult játékosoknak is hosszú időre van szükségük ahhoz, hogy fizikailag utolérjék magukat. Ehhez képest persze jó eredmény, hogy hat meccse veretlenek vagyunk, de a játékunk nagyon messze van attól, amit elképzeltünk.”

“Külön csalódás, hogy pont az utóbbi fordulókban láthattak minket a magyar nézők az M4Sport közvetítésének hála, és hát be kell vallanom, kicsit szégyenkeztem a csapatunk játékát látva. "Persze tudom, hogy megvan a mentségünk rá, de aki most látott minket először játszani, az nem biztos, hogy Sepsi-rajongó lett” - tette hozzá mosolyogva az elnök.

 
Fotó: Sepsi OSK
 

“A felgyógyult játékosok is azt vallják, hogy maximum 40-50 százalékos állapotban vannak, és a szakmai stáb is úgy véli, hogy legalább 2-3 hét kell még, míg fizikailag az egész keret összeszedi magát. Reméljük, akkor már egy másik Sepsit láthatnak az anyaországban is.”

Kell is az energia, mert nagy hajrá jön

A román bajnokság alapszakasza április 10-én zárul, az addig hátralevő hét mérkőzésen kell megtartania a jelenlegi pozícióját a Sepsi OSK-nak, hogy a felsőházi rájátszába jusson. A székely csapat 23 forduló után a negyedik helyen áll, hét ponttal szerzett többet, mint a legjobb alsóházi csapat, a Chindia Targoviste.

“Úgy számolom, ha nyolc pontot szerzünk a hátralevő hét meccsen, akkor nem lehet baj. Ha ennél többet szerzünk, akkor egy kis tartalékunk is lesz a rájátszásra, de az idei szezonra a legfontosabb célunk a felsőházba jutás volt, minden más ezen kívül már bravúrnak mondható.”

“Egységes, jó csapatunk van, a játékosok tisztában vannak a céljainkkal, és úgy gondolom, az átigazolási szezonban is jól erősítettünk. Képesek vagyunk teljesíteni az elvárásokat, és nagyon fontos, hogy Sepsiszentgyörgyön nyugalom van a csapat körül. Nem mi adjuk a legnagyobb fizetéseket, de a mi játékosaink biztosak lehetnek benne, hogy fizetésnapon a számlájukon lesz a bérük, és ez többet ér, mintha papíron a többszörösét keresnék.”

 
Fotó: Sepsi OSK
 

A Sepsi az alapszakaszból hátralevő meccseken több közvetlen riválissal is találkozik, és az ellenfelek között lesz az alsóház három legjobb csapata is. Sorsdöntő lesz a két következő meccs, ha hazai pályán az Academica, majd a Hermannstadt otthonában győzni tudnának a háromszékiek, nagyot lépnének a céljaik felé.

Már megint egy román-magyar csörte

Szentgyörgyön egy újabb magyarellenes hangulatkeltés borzolja a kedélyeket, a román sportnapilap, a Gazzetta Sporturilor esett neki a Sepsi OSK-nak egy köcsönjátékosa miatt. A kézdivásárhelyi tehetség, Tamás Nándor korábban a román U17-es és 18-as csapatokban is pályára lépett, ám a játékos klubja, a Puskás Akadémia nem engedte el a román U21-es csapatba, viszont lepasszolta kölcsönbe Sepsiszentgyörgyre.

“A vita középpontjában az áll, hogy a játékos melyik felnőtt válogatottat választja majd, de szerintem ez az egész csak hangulatkeltés. Pont ugyanazt éljük át, amit Rus Adrián esetében is” - utalt az elnök a jelenleg a MOL Fehérvárnál játszó futballista ügyére.

“Nándi rendkívül tehetséges fiú, örülünk, hogy nálunk játszik, és fejlődik, de egyelőre nincs azon a szinten, hogy bármelyik ország felnőtt válogatottjában szóhoz juthasson. Az újságírók is tudják, hogy elég bedobni a magyar témát, és már kattintanak is az emberek. Megszoktuk már, de ez nem azt jelenti, hogy szeretjük is ezt a helyzetet” - tette hozzá Diószegi.

Bökte a csőrünket annyira a téma, hogy rákérdezzünk, az elnök szerint melyik országot választja majd a játékos, mire az elnök egy mosoly kíséretében azt válaszolta, “Nándi a Gazzettának is okos választ adott ugyanerre a kérdésre, amikor azt mondta, kérem szépen, mi otthon a családdal magyarul beszélünk az asztal körül.”

MOL Sportágak
MOL Csapat