A Videoton kiverte a Bordeaux-t az Európa Ligában!

2017. augusztus 03. csütörtök 21:04

A Videoton a felcsúti Pancho Arénában végig magabiztos játékot mutatva kivívta a továbbjutást a BL győztes Contento-val és BL döntős Plasil-lal felálló Girondins Bordeaux ellen.

Az idegenben elszenvedett 2:1-es vereség után itthon egy 1:0-ás győzelem is a továbbjutást jelentett volna, és az ivószünet miatt 4 percesre nyúlt első félidei hosszabbítás utolsó utáni másodperceiben Stopira egy szöglet utáni kapufás fejessel meg is szerezte ezt az egy gólt. 

A második félidő egy Bordeaux-i kiállítással kezdődött, Sabaly-t második sárga lappal küldte le a német bíró, aki aztán a 69. percben Vargát is leküldte a pályáról. A hazai közönség előtt bemutatkozó és remeklő Henty Varga kiállítása előtt egy szép megelőzéssel ziccerbe játszotta magát, ha ott nem a kapusba lő, hanem a felső sarokba, akkor még ennyit se kell izgulni a hátralévő időben.

 

A Videotont azonban a kihagyott ziccer és a kiállítás sem zavarta meg, végig szervezetten védekezve, remek hozzáállással hozta le a hátralévő 21 percet, valamint az azt követő 7 perces hosszabbítást. Nemhogy a végén, de a második félidő egészében sem volt igazán meleg pillanat a hazai kapu előtt, egy véleményes szabadrúgást leszámítva - amit Kovácsik biztos, ami biztos alapon szögletre ütött, - a Bordeaux-nak kaput eltaláló lövése sem volt az egész meccsen. Contento egészen elképesztően gyenge teljesítményt nyújtott BL győztesként, egy jó beadása, sőt a meccs végefelé már egy jó passza sem volt, mellette Plasil is indiszponáltan és idegesen játszott, és Toulalan is valószínűleg azt hitte, elég lesz a mezt kivinni a pályára. A mai Videoton ellen viszont ez egyáltalán nem volt elég, így a franciák számára a 3. körben becsatlakozva gyorsan véget is ért az Európa Liga.

A győzelem és az ezzel járó továbbjutás teljesen megérdemelt, irány a play-off!

Marko Nikolics vezetőedző értékelés a mérkőzés után:

"Megérdemeltük a győzelmet, és megérdemeltük a továbbjutást is, főleg a hazai találkozó alapján. Már néhány perccel túl vagyunk a lefújáson, igyekszem objektíven összegezni a gondolataimat, de így is úgy érzem, hogy az elejétől kontrollálni tudtuk a találkozót. Ha sikerül értékesíteni a helyzeteinket, még hamarabb befejezhettük volna a párharcot, de így is jár a gratuláció a csapatnak, végig küzdöttek, igazi harcosok voltak ma a pályán! De nem csak harcoltak, fociztak is, taktikailag egy tökéletes meccsen vagyunk túl. Gratulálok a szurkolóknak is, mögöttünk voltak nem 90, hanem 100-102 percen keresztül, sokat segítettek nekünk. Taktikusan, fegyelmezetten, szenvedélyesen játszottunk, mindig ilyen Vidit szeretnék látni! Szerintem nem csak a Vidinek, hanem az egész magyar labdarúgásnak nagy eredmény az, hogy továbbjutottunk a Girondins ellen. Gyűjtögetjük tovább a koefficiens-pontokat, hasonló hozzáállással megyünk tovább a play-offba! Most van egy kis időnk ünnepelni, de nem sok, hiszen pénteken is edzés vár a játékosokra, aztán következik a Mezőkövesd elleni találkozó, emellett persze várjuk, hogy kit kapunk majd a pénteki sorsoláson!"

 

 
 
Nyilatkozat forrása:  http://www.vidi.hu/ 
MOL Sportágak
MOL Csapat