A Vidi jó helyzetből várja a kupaelődöntő visszavágóját

2020. május 23. szombat 20:10

A címvédő MOL Fehérvár FC 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd vendégeként a Magyar Kupa elődöntőjének szombaton, zárt kapuk mögött játszott első mérkőzésén.

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)
Mezőkövesd, zárt kapuk mögött, v: Farkas Á.
gólszerzők: Pillár (80.), illetve Pátkai (12.)
sárga lap: Vadnai (20.), Berecz (61.), Pillár (62.), Neszterov (82.), illetve Fiola (28.), Houri (84.)

Lendületesen, ugyanakkor sok hibával csaptak bele a küzdelembe a játékosok, majd néhány perc elteltével úgy tűnt, inkább a Fehérvár irányítja a játékot. A vendégcsapat erőfeszítéseinek hamar meg is lett az eredménye, még negyedóra sem telt el, amikor egy szabadrúgás után Pátkai érdekes mozdulattal, szinte ülő helyzetből fejelt a hazaiak kapujába. Ezután is a fehérváriak voltak veszélyesebbek, de csak a félidő hajrájáig, amikor a kövesdiek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, ám csak kapufáig jutottak.

 
A fordulás után kiegyenlítettnek tűnt a játék, de a vendégek többször kerültek gólhelyzetbe, ugyanakkor a legnagyobb lehetőség a hazaiak előtt adódott. A folytatásban a Fehérvár valamelyest ráült az eredményre, miközben a Mezőkövesd egyre inkább erőre kapott, és többször került Kovácsik kapuja elé.

A hajrában egy szöglet után a vendégek védelmi hibáját kihasználva sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak, akiknek a keddi visszavágón mindenképp gólt kell majd szerezniük Székesfehérváron, hogy legyen esélyük a döntőbe jutásra.

MOL Sportágak
MOL Csapat