Ahogy Rossi megígérte: megjöttek az új arcok a keretbe

2022. június 09. csütörtök 15:05

Gazdag meggyógyult és hazatért, Schön Szabolcs érkezéséről és Kerkez Milos esetleges beválogatásáról is a MOL Csapatnak beszélt először a kapitány.

A hazai szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a 26 éves középpályás csütörtökön már teljes értékű edzésmunkát végezhet, így Marco Rossi szövetségi kapitány a németek, valamint az angolok elleni találkozón számolhat vele.

A Philadelphia Union 26 éves játékosának koronavírustesztje Magyarországra utazása előtt pozitív lett, emiatt kihagyni kényszerült az Anglia ellen itthon 1-0-ra megnyert, valamint az Olaszországban 2-1-re elveszített összecsapást. Az MLSZ csütörtöki közlése szerint ugyanakkor Gazdag mostanra negatív Covid-tesztet produkált, és a fertőzést követő szigorú vizsgálatokon is megfelelt.

A szövetség Twitter-oldalának későbbi híre szerint az U21-es válogatott Eb-selejtezőinek végeztével Schön Szabolcs és Kerkez Milos is csatlakozott a féfi A-válogatott keretéhez. Ezt az opciót a MOL Csapatnak említette először a kapitány, aki elmondta, a fiatal játékost próbálják óvatosan terhelni, mivel azonban hiányposzton játszik, úgy döntött, meghívja a keretbe.

A németek szombaton vendégeskednek a Puskás Arénában, míg kedden Angliában szerepel a magyar válogatott, amely jelenleg három pontjával a második helyen áll a négypontos Olaszország mögött, de Angliát és Németországot megelőzve. A nyári meccsek után ősszel folytatódik a Nemzetek Ligája, az olaszokat fogadjuk majd hazai pályán, aztán Németországba utazunk.

MOL Sportágak
MOL Csapat