Az utolsó is legyőzte a válságban lévő MOL Fehérvárt

2021. február 20. szombat 19:13

A Diósgyőr hátrányból fordítva győzött a MOL Fehérvár FC otthonában szombaton, az OTP Bank Liga 22. fordulójában. A fehérváriaknál tovább tart a vesszőfutás.

OTP Bank Liga, 22. forduló
MOL Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 1-3 (1-0)
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Erdős
gólszerző: Stopira (9.), illetve Grozav (60., 61., 89.)
sárga lap: Houri (77.), illetve Roshi (8.), Max (11.), Milovic (28.) 

MOL Fehérvár: Kovács D. - Nego, Musliu, Stopira, Hangya - Fiola, Pinto (Szabó L. 83.) - Dárdai (Rus 67.), Houri, Petrjak - Zivzivadze (Nikolics 67.)

DVTK: Malenica - Milovic, Hegedűs J., Soldo - Grgic, Márkvárt, Max (Drazic 55.), Marin - Suljic (Ivanovszki 76.), Vanecek (Zivulic 68.), Roshi (Grozav 55.)

A héten edzőváltáson átesett, a tabellán harmadik Fehérvár - a vezetőedzői teendőket ideiglenesen ellátó Szalai Tamással a kispadon - kezdte lendületesebben a meccset és Stopira fejesével megszerezte a vezetést.

Az utolsó helyezett Diósgyőr eleinte csak az elkésett, rossz ütemű becsúszásokkal vétette észre magát, a félidő közepén ugyanakkor átvette a játék irányítását és David Vanecek ziccerénél Kovács Dániel csak bravúrral tudott hárítani. A borsodiak később is sorra dolgozták ki a helyzeteket, de Kovács biztosan állt a lábán.

Fordulást követően tovább támadott a DVTK és a csereként beállt Gheroghe Grozav két fejesgóljával egy perc alatt megfordította az állást. A fehérváriakat láthatóan sokkolták a bekapott gólok, próbáltak ugyan támadni, de az akciókban nem sok elképzelés volt. Az utolsó percekben foggal-körömmel védekezett a vendégcsapat, majd amikor lehetőség nyílt kontrázni, Grozav a harmadik találatával eldöntötte a meccset.

A mérkőzést eredetileg Miskolcon rendezték volna, de a részben Székesfehérváron sorra kerülő tavaszi U21-es labdarúgó Eb, illetve a tervezett gyepcsere miatt a pályaválasztói jogot felcserélték.

MOL Sportágak
MOL Csapat