Bravúros székely továbbjutás a Román Kupában

2021. november 30. kedd 22:50

A Sepsi idegenben ejtette ki a Chindiát, ezzel elődöntős, ami azért jó hír, mert a bajnokságból már bajosan jön össze az európai kupaindulás joga.

Román Kupa, negyeddöntő:
Chindia Târgoviște–Sepsi OSK 1–2 (0–2)
gólszerzők: Popa (72.), illetve Căpușă (35., öngól), Bărbuț (41.)

Chindia Târgoviște: Moldovan – Roumpoulakou, Căpușă, Iacob, Corbu – Kocic (Celea, 62.), Matiș (Jipa, a szünetben), Suciu (Dulca, a szünetben), Neguț – Stoian (Popadiuc, 62.), Popa. Vezetőedző: Emil Săndoi

Sepsi OSK: Niczuly – Ispas, Mitrea, Ninaj, Dimitrov – Aganovic (Achahbar, 81.), Bărbuț (Askovszki, 61.), Gonzales, Fofana – Golofca (Ștefănescu, 81.), Luckassen. Vezetőedző: Cristiano Bergodi

Székelyhon.ro beszámolója szerint a Sepsi az első félidőben bemutatott kiváló játékával megérdemelte a továbbjutást a Román Kupa negyeddöntőjében. A székelyek váratlan helyről kaptak segítséget, a Chindia a szünet előtt két gólhoz is hozzásegítette vendégét, a második félidőben pedig már nem született több gól.

 

A Sepsi az első csapat az elődöntőben, a többi negyeddöntőt szerdán és csütörtökön rendezik. A háromszékiek két évvel ezelőtt kupadöntőt játszottak, ám azt elveszítették a bukaresti FCSB ellen. A kupapárharc azért is volt fontos, mert a bajnokságból már nehezen tudná kiharcolni az európai indulás jogát a Sepsi.

Címapkép: Székelyhon.ro/Pinti Attila 

 

MOL Sportágak
MOL Csapat