Egész jó a sorsolásuk a MOL Csapat fociklubjainak

2022. június 16. csütörtök 09:37

A MOL Fehérvár azeri, a Sepsi szlovén vagy luxemburgi, a DAC pedig északír ellenféllel kezd, majd gibraltári vagy feröeri csapattal találkozik a második körben.

Nem mondhatni, hogy a lehető legjobb sorsolást kapták volna a MOL Csapat tagjai az Európai Konferencia Liga első, illetve második selejtezőkörének sorsolásán. A MOL Fehérvár a másik két magyar csapattól eltérően kiemelt volt az első körben, és végül az azeri Gabalát sorsolták mellé. A fehérváriak hazai pályán kezdik a párharcot július 21-én.

2016 nyarán kint voltam Gyirmóton azon a találkozón, amikor a Gabala legyőzte az MTK-t az Európa Liga selejtezőjében, majd otthon is nyertek az azeriek, akik akkor így kettős győzelemmel jutottak tovább, sőt, a Lille-t és a Maribort is elbúcsúztatva bejutottak a csoportkörbe is."Az azeri klubokra általánoságban mindig is jellemző volt, hogy előszeretettel igazolnak többek között brazil labdarúgókat, most is van a Gabala keretében több jó képességű légiós is. Ahogy Michael Boris is elmondta, azért kezdtük ilyen korán a felkészülést, hogy a már az első mérkőzésre megfelelő állapotba kerüljön a csapat, a célunk pedig természetesen az, hogy továbbjussunk a következő fordulóba” - mondta Sallói István sportigazgató a Vidi honlapjának.

A DAC az északír Cliftonville-el kezd, és már azt is tudjuk, hogy továbbjutása esetén a következő körben feröeri vagy gibraltári ellenfelet kap (a Vikingur-Europa FC továbbjutóját). Mivel a dunaszerdahelyiek már az első körben pályára lépnek, az ő első párharcuk július 7-én lesz, és szintén hazai pályán kezdenek.

A Román Kupa-győztes Sepsi szintén kiemelt, így az első körben nem kell pályára lépnie, a második pedig az NK Ljubljana-FC Differdange (szlovén-luxemburgi) párharc győztesével találkozik története második európai kupapárharcában. A változatosság kedvéért a Sepsi is hazai pályán kezd, július 21-én.

Talán nem vagyunk nagyképűek, ha azt mondjuk, mindhárom magyar gyökerű csapatnak ott van a helye a következő körben, ahol újabb sorsolás vár rájuk - ehhez ugyebár a DAC-nak plusz egy kört is mennie kell. A dunaszerdahelyiekre négy, a Vidire és a Sepsire három selejtezőkör vár a főtábláig.  

MOL Sportágak
MOL Csapat