Fradiveréssel avatta fel új stadionját a Topolyai SC

2021. szeptember 04. szombat 10:40

Jövő héten visszaadja a zentai stadion kulcsát, majd szeptember végén végre hazaköltözik Topolyára a TSC, amelynek új stadionját látványos gálameccsel avatták fel.

Stadionavató gálameccs:
Topolyai SC–Ferencvárosi TC 2–1 (1–0)
Topolya, Városi Stadion, 4000 néző. Vezette: N. Szimovics
Gólszerző: Sztanojev 15., Djakovac 90+1., ill. Vécsei 83. – 11-esből
Kiállítva: Szantracs 81.

TSC: N. Filipovics (Jorgics, a szünetben) – Sztojkovics (Marszenics, 79.), Antonics, Calusic (B. Varga, 11.) – Sztanojev (Milicsevics, 45.), N. Petrovics, (Sztoiljkovics, 67.), Tomanovics (Szantracs, a szünetben), Bocskay (Csákány, 79.), Banjac (Susnjar, 79.; Svilar, 88.) – Zec (Djakovac, a szünetben), Sz. Vukics (Ratkov, 66.)

FTC: Szécsi G. (Mergl, a szünetben) – Könczey, Cubra (Orosz Ma., 82.), S. Mmaee (Arday, 82.), Cabraja (Vida Kristóf, 62.) – Leandro, Somália (Nicolo Mazzonetto, 82.), Vécsei – Nagy Ol., Nguen (Gera Zalán, 82.), Z. Jones

Eljött a nagy nap, a vajdasági magyarság futballközpontjában stadiont avattak! A Topolyai SC akadémiájának centerpályáját négy éve kezdték el építeni, és szeptember 3-án a Ferencváros elleni gálameccsel adták át. A jeles alkalomra természetesen megtelt a négyezer fős lelátó, és bár egy gálameccsen az eredmény soha nem számít, a TSC végül egy utolsó pillanatban szerzett góllal legyőzte a Fradit.

 
Fotó: FK TSC
 

A díszszalagot a csapat egykori kapitánya, Kovács "Haver" István, illetve a Fradi legendája, Nyilasi Tibor vágták át, és a szervezők is színes műsorral készültek. A MOL Csapat is felvonult a pályaavatón, hiszen a magyar diaszpóra többi csapatának képviselői is eljöttek az ünnepségre, a DAC, a Sepsi és az Eszék képviseletében is érkeztek vendégek, ami nem is meglepő, hiszen a külhoni magyar klubok kiváló kapcsolatot ápolnak egymással.

Amint láthatják, még nincs teljesen kész, nincs befejezve. Az elképzelés az, hogy sportrekreációs központ legyen, az akadémia centerpályája, itt kapjanak a gyerekek nagy esélyt. "Köszönöm a magyar állam támogatását, valamint a Szerb Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat együttműködését. A következő bajnoki meccset még Zentán játsszuk, akkor visszaadjuk a zentaiaknak a stadion kulcsát, és azt követően térünk haza. Szeptember végén a Vojvodinát már idehaza fogadjuk, attól fogva leszünk végleg itthon” - idézi a Nemzeti Sport a topolyai klub elnökét, Zsemberi Jánost.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat