Harmonikus csapatmunkára készül Szabics Imre a Vidinél

2021. április 02. péntek 13:39

Rövid távon is sikeres szeretne lenni a MOL Fehérvár FC új vezetőedzője, Szabics Imre, akinek a stábjában Torghelle Sándor a támadásokért, Juhász Roland a védekezésért felel majd.

Szabics Imre azt mondta, nyárig is szeretnének minél sikeresebbek lenni, jelenleg a bajnoki ezüst és a kupagyőzelem lebeg a szemük előtt, hiszen a klub jelenlegi játékosainak köszönhetően versenyben vannak még. Hozzátette, ez az időszak az ismerkedésé lesz, teljes képet szeretnének kapni a játékosokról, akik felé maximális a bizalom. Az már most látható, hogy nem motiválatlan a társaság - tette hozzá.

A tréner a hármójuk közötti munkamegosztásról közölte: még nem alakult ki teljesen, de várhatóan Torghelle felel majd a támadójátékért, Juhász a védekezésért, ő pedig összefogja az egészet, mint ahogy övé a végső döntés minden kérdésben, de ki fogja kérni segítői véleményét is.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

Szabics Imre kijelentette, hogy jól szeretne dolgozni, minél tovább élvezni a vezetőség bizalmát, mert az azt mutatná, sikeresek tudtak lenni közép- és hosszútávon is. Hangsúlyozta, voltak megkeresései korábban, azonban a Fehérvár erejét mutatja, hogy haza tudták hozni az európai futball csúcsárólami mindenképpen a magyar futball fejlődését bizonyítja.

Juhász Roli nem tudott nekem mondani

A vezetőedző elmondta, hogy a sok válogatott játékos miatt mindössze egyetlen napjuk lesz felkészülni a vasárnapi, Kisvárda elleni meccsre, de ettől függetlenül nyerni akarnak. Jelezte, hogy olyan csapatot szeretnének hosszú távon, amely a mérkőzések minden fázisában tudja, mi a teendője.

Juhász Roland kiemelte: szeretné a hosszú pályafutása alatt szerzett sok tapasztalatot hasznosítani edzőként, de nyitott az új dolgokra és a folyamatos fejlődésre. Mint mondta, vannak olyan edzők, akiknek nem mondhat valaki nemet, ez Szabics esetében is így volt.

Az edző nem zárta ki, hogy egyszer sportvezetőként is kipróbálja magát, de előbb a pálya után a kispadon akar tapasztalatokat gyűjteni. Torghelle Sándor egyértelmű feladatának nevezte a vezetőedző segítését minden tudásával. Úgy vélte, az elmúlt időszakban kellően megismerték a játékoskeretet, tudják mire képesek a játékosok és szeretnének minél több meccset megnyerni a bajnokságban és a kupában.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

Jelezte, hogy fegyelmezettséget, keménységet és határozottságot várnak a csapattól, mert ezek kellenek szerinte a sikerekhez. Szabics Imre április 1. óta a bajnokságban harmadik helyen álló MOL Fehérvár FC vezetőedzője, szerződése 2024. június 30-áig szól.

MOL Sportágak
MOL Csapat