Illendőn mutatkozott be a MOL Fehérvár új igazolása

2021. augusztus 28. szombat 22:43

A MOL Fehérvár FC újonnan igazolt támadója, Kenan Kodro góljaival, hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az MTK Budapestet az OTP Bank Liga 5. fordulójában.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
MOL Fehérvár FC - MTK Budapest 2-1 (0-1)
MOL Aréna Sóstó, 2146 néző v.: Pintér Cs.
gólszerző: Kodro (73. - 11-esből, 79.), illetve Grozav (45+1.
sárga lap: Weir (19.), Dimitrovic (59.), Ramadani (68.), Varju (72.), Grozav (75.), Perkovic (88.)

MOL Fehérvár: Kovácsik - Kojnok (Lüftner a szünetben), Rus, Musliu, Heister - Dárdai (Kovács I. 62.), Szendrei, Makarenko, Petrjak (Jallow 89.) - Zivzivadze (Szabó L. 80.), Nikolics (Kodro 62.)
MTK: Mijatovic - Varju (Kocsis B. 83.), Perkovic, Nagy Zs. - Palincsár (Haraszti 83.), Weir, Ramadani, Dimitrovic (Kata 66.), Nagy B. (Balázs B. 66.) - Miovski, Grozav (Vancsa 77.)

A Fehérvár kezdte veszélyesebben a meccset, sorra jöttek helyzetek - köztük egy lesgól is -, de a vezetést nem tudták megszerezni a hazaiak. Az MTK sokáig kapura teljesen veszélytelenül játszott, a szünet előtt azonban Gheorghe Grozav előbb kapufát lőtt, majd fejesből a vezetést is megszerezte a fővárosiaknak.

 

Fordulást követően alaposan megváltozott a játék képe: a vendégek támadtak és játszottak veszélyesen, míg a Vidi a tizenhatosig is nehezen jutott el. A 60. perctől újra felpörgött a Fehérvár és a frissen igazolt bosnyák Kenan Kodro büntetőjével, majd fejesgóljával megfordította és megnyerte a meccset.

A fehérváriak győzelmükkel megelőzték az MTK-t és felléptek a tabella második helyére.

MOL Sportágak
MOL Csapat