Jó hangulatban várja az EL-selejtezőt a Videoton

2017. július 13. csütörtök 14:50

A Videoton az észt Nomme JK Kalju otthonában kezdi meg szereplését az Európa Liga selejtezőjének második körében. A csapat megérkezett, a körülmények rendben vannak, a játékosok motiváltan várják az esti mérkőzést - tudtuk meg Kovács Zoltán sportigazgatótól.

“Rendben megérkeztünk, nagyon szép helyen vagyunk - mondta a Molcsapat.hu-nak Kovács. - Remek minőségű pályán tudtunk edzeni, jól sikerültek az utolsó gyakorlások a fontos mérkőzés előtt.”

 
A Videoton az eső körben a máltai Balzant búcsúztatta összességében magabiztos, 5-3-as összesítéssel. Kovács korábban elmondta, a csapatnál nagy célokért küzdenek, ezért meg sem fordul a fejében senkinek a kiesés gondolata, és a csapat a Kalju ellen is magabiztosan készül.

“Feltérképeztük az ellenfelet, azt kell mondjam, összeszokott, jó csapat benyomását keltik. Nagyon fegyelmezetten játszanak, biztos vagyok benne, hogy nem adják könnyen a győzelmet, és keményen meg kell küzdenünk a továbbjutásért” - mondta Kovács az ellenfélről“Mi is formálódunk, alakulunk, de azt látom, napról napra jobb a játékunk. Új edzőnk van, ilyenkor természetes, hogy szokja egymást a csapat és a stáb egy ideig, de semmi kétségem afelől, hogy a fejlődésünk folyamatos marad.”

Most nem lankadhat a figyelem

A Videoton azonban egyelőre még nem lehet annyira játékban, mint ellenfele, hiszen a magyar bajnokság csak a hétvégén indul, az észt azonban már tart egy jó ideje. “Ezzel nem szabad foglalkoznunk. Nem lehet mentség semmire, hiszen mögöttünk is van már két tétmeccs.”

 
“Természetesen kielemeztük a Balzan elleni párharcot, és bár mi is elégedetlenek voltunk a visszavágón mutatott védekezéssel, igyekszünk a pozitívumokra koncentrálni. Rúgtunk három gólt idegenben, és a visszavágón egy pillanatig sem forgott veszélyben a továbbjutásunk. Az idegenben lőtt gólunk után valóban kicsit túlságosan megnyugodtak a fiúk, ennek volt köszönhető több figyelmetlenség.”

Kovács szerint remek állapotú csapat kezdi meg második fordulós szereplését csütörtök délután. “A játékosok nagyon motiváltak, mindenki csak a továbbjutásra tud gondolni. Komolyan vesszük az ellenfelet, meg akarjuk mutatni, hogy mi vagyunk a jobb csapat.”

A mérkőzést 18.15-től az M4 csatorna közvetíti.

MOL Sportágak
MOL Csapat