Jó sorsolást kapott az EL-ben a MOL Csapat mindhárom tagja

2020. augusztus 31. hétfő 13:22

A MOL Fehérvár máltai, a DAC cseh ellenféllel találkozik az egymeccses Európa Liga-selejtezőben, míg a Topolya a bukaresti FCSB-vel játszik a harmadik fordulóba jutásért.

A MOL Fehérvár a máltai Hibernians FC-vel találkozik az Európa Liga második selejtezőkörében. A fehérváriak ellenfele az előző idényben a harmadik helyen végzett hazája bajnokságában, és az első körben - nem kiemeltként - pont azt a Vaduzt győzte le, amely tavaly kiejtette a Vidit. 

A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, ezt a jelenlegi tervek szerint szeptember 17-én, idegenben kell megvívnia a MOL Fehérvárnak. 

Szerencsésebb volt az FC DAC, amelyre nem vár könnyű feladat az FK Jablonec személyében, ugyanakkor a dunaszerdahelyiek hazai pályán, a MOL Arénában fogadhatják cseh ellenfelüket. A Jablonec a DAC tizenegyedik európai ellenfele lesz, ha sikerülne a továbbjutás, azzal történelmet írna a csallóközi csapat, hiszen a harmadik fordulóig még soha nem jutott el. 

Az FK Topolya szintén hazai pályán játszhatja második fordulós selejtezőjét - a klub 24 órán belül bejelenti, hol lesz a hazai pálya, vélhetően Belgrádba költöznek a bácskatopolyaiak -, méghozzá a bukaresti FCSB ellen. A Steaua utódklubja idén már találkozott a MOL Csapat egyik tagjával, hiszen a Román Kupa döntőjében a Sepsi OSK-t győzte le 1-0-ra

A topolyaiak már a sorsolás előtt tudhatták, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen a spanyol Granada, illetve a ciprusi Apollón volt még a kalapban az FCSB-n kívül. 

Hajrá, MOL Csapat, hajrá, magyarok!

MOL Sportágak
MOL Csapat