Kalmár: Kevés az iksz, nyernie kell Pozsonyban a DAC-nak

2021. március 05. péntek 12:23

Jön a szuperrangadó a szlovák bajnokságban, a DAC a pozsonyi Slovanhoz utazik, és Kalmár Zsolt cséká szerint a csallóköziek egy döntetlennel nem kerülnének közelebb a céljaikhoz.

Amikor utoljára összecsapott a DAC és a Slovan Bratislava, még egészen másképp álltak a dolgok a Fortuna Ligában. A rajtgépből kirobbanó dunaszerdahelyiek az első fordulókban letaroltak mindenkit, és makulátlanul menetelve fogadták a pozsonyiakat a 11. fordulóban, sőt a hazai döntetlen után is maradtak az élen.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és - nem kis részben a 2021-es döntetlenhalmozásnak köszönhetően - már nemcsak a Slovan áll az élen, de Kalmár Zsolt csapatkapitány szerint élet-halál kérdés, hogy a DAC pontokkal távozzon Pozsonyból.

Csak a győzelem játszik!

“Úgy készülünk a rangadóra, mintha egy döntőt játszanánk” - jelentette ki a válogatott középpályás. “Muszáj négypontos hátrányban kezdenünk a playoffot, egyszerűen nem fér bele, hogy megmaradjon a mostani, hétpontos különbség a két csapat között. Arra pedig konkrétan gondolni sem szeretnék, hogy vereséget szenvedünk.”

 
Fotó: FC DAC
 

“Történtek már nagyobb csodák is a futballban, de hiába játszunk a Slovannal kétszer is a rájátszásban, ha tízpontos hátránnyal vágunk neki a playoffnak, akkor nagyon kevés esélyünk marad a bajnoki címre."

Röviden összefoglalva úgy áll a helyzet, hogy ha nem nyerünk Pozsonyban, akkor kikerül a kezünkből a sorsunk.”

Rákérdeztünk a csapatkapitánynál, hogy adott esetben egy döntetlent megfelelő eredménynek tartana-e a rangadón. Kalmár gondolkodás nélkül rávágta: “Semmiképpen nem elég a döntetlen, mindenképpen nyernünk kell! A hétpontos hátrány is nagyon sok, más szóval egy döntetlennel semmivel nem kerülnénk közelebb a célunkhoz.”

A DAC rakta össze a Slovan előnyét

Kalmár elmondta, az bosszantja a leginkább, hogy a Slovan hétpontos előnye nem a fővárosiak remeklésének köszönhető, hanem inkább a DAC botladozásának. “Nem ők szerezték meg az előnyt, hanem mi adtuk a kezükbe. Ráadásul külön bosszantó, hogy nem is rangadókon, hanem kiscsapatok ellen hullajtottunk el sok pontot, ennek köszönhető a komoly hátrányunk.”

 
Fotó: FC DAC
 

“Megvan az oka, hogy miért nem tudtuk nyerni több meccsen át: egyszerűen érezhető volt, hogy a keret válogatott játékosai (összesen tizenegy csapattársamról beszélek) elfáradtak. Aki válogatott, az ugyanis gyakorlatilag szünet nélkül futballozik augusztus óta, és ennek egy ilyen szezonban egy idő után megvan a látszata.”

Azt azonban a válogatott középpályás sem vitatja, hogy a Slovan nem véletlenül vezeti a bajnokságot, hiszen játékosállománya alapján a kiemelkedik a mezőnyből, és ahogy általában, úgy ennek a bajnokságnak is a legnagyobb favoritként futott neki a pozsonyi csapat.

“Hirtelen nem is tudom, talán hat évvel ezelőtt nyert a DAC utoljára Pozsonyban, szóval semmiképpen nem lesz egyszerű a dolog. [Jól emlékezett Zsolti, a DAC a 2014/15-ös szezonban nyert utoljára idegenben szuperrangadót - a szerk.]. A Slovan nagyszerű csapat, olyan 25-ös kerete van, hogy szinte meg sem érzi, ha valaki kiesik sérülés vagy betegség miatt. Ettől még persze ugyanúgy vannak gyenge pontjaik, és egész héten arra készültünk, hogy ezeket kiaknázzuk. Nem szeretnék kiteregetni semmit, majd a pályán kiderül, mennyire dolgoztunk jól” - tette hozzá mosolyogva.

A Slovan ellen idegenben mindig fontos a játékvezetés minősége, és ez ritkán segíti a vendégeket, különösen a DAC-ot. Többször is előfordult, hogy egy-egy hibás játékvezetői ítéleten dőlt el egy szoros meccs, de Kalmár szerint ez most nem fog szerepet játszani.

 
Fotó: FC DAC
 

“Mióta itt vagyok, nagyon sokat fejlődött a szlovák játékvezetés színvonala. Őszintén szólva nem tartok attól, hogy bármi is a bírón fog múlni, és egyébként sem szeretek a játékvezetőkkel foglalkozni."Ahogy mi a pályán, a játékvezetői csapat is mindent meg fog tenni, hogy a lehető legjobb döntéseket hozza. A pályán fog eldőlni a mérkőzés” - szögezte le a dunaszerdahelyi cséká.

A Slovan-DAC rangadót március 6-án, szombaton 14:30-as kezdettel rendezik, a rangadót a Duna World élőben közvetíti. Hajrá, DAC!

MOL Sportágak
MOL Csapat