Kalmár terelte a győztes útra a DAC-ot Nagymihányon

2020. október 17. szombat 20:14

A DAC - a góllövőlista élén álló Kalmár Zsolt büntetőjének is köszönhetően - nyert a Mihalovce otthonában a szlovák bajnokság tizedik fordulójának szombati játéknapján.

Fortuna Liga, 10. forduló
MFK Zemplin Mihalovce - FC DAC 1904 2:4 (0:1)
Góllövők: 50. Trusa, 63. Pino, ill.14. Divković, 54. Friede, 83. Kalmár (11m), 90+3. Fábry
Sárga lap: 68. Popovits, 82. Marković, 90+2. Tandir, ill. 24. Njie, 60. Friede, 89. Beskorovainyi

DAC: Jedlička - Blackman, Malý, Beskorovainyi, Müller - Friede (90+1. Sommer), Njie (69. Nicolaescu), Balić - Divković (84. Fábry), Ramirez, Kalmár (K)

Mihalovce : Marković - Kolesár, Spoljarić, Soler, Vasko, Popovits (76. Mendez) - Neofytidis - Žofčák (K), Ivanov (84. Christos) - Trusa, Tandir

A házigazda kétszer is egyenlített a DAC vezetése után, azonban a csapatkapitány 83. percben értékesített tizenegyesére már nem volt válasza, ráadásul a vendégek a ráadás perceiben negyedszer is eredményesek tudtak lenni. Ez volt Kalmár idénybeli kilencedik találata a bajnokságban, listavezető együttese pedig - egy vereség mellett - kilencedik győzelmét aratta.

„Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez" - mondta Bernd Storck a mérkőzés után. "Nagyon mély talajú pályán vívtunk egy nagyon nehéz meccset. Többen is dicséretet érdemelnek a csapatból. Azokra gondolok, akik a korábbi meccseken nem játszottak, de most példásan helyettesítették a társaikat és jól teljesítettek. A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy vár még rájuk 45 nehéz perc, és ez be is igazolódott. A nagymihályiak kiegyenlítettek, de mi mentünk tovább, és bebizonyítottuk, milyen erősek vagyunk a támadásban. Több helyzetünk is volt a meccsen, és megérdemelten győztünk.”

MOL Sportágak
MOL Csapat