Ma nem voltunk elég jók, hogy nyerjünk

2021. szeptember 06. hétfő 10:41

A kapitány és a játékosok is csalódottan nyilatkoztak az Albánia elleni vereség után, Marco Rossi szerint eddig is álomszerű volt a vb-szereplés, most viszont még nehezebb lett elérni.

Marco Rossi a találkozót követően elmondta, bár nem a világ egyik legjobb csapata volt az ellenfél, de a rivális játékosai remek erőnléti állapotban vannak. A szakember megjegyezte, összességében rendkívül sok problémával érkeztek a mérkőzésre, szerették volna nyomás alá helyezni vetélytársukat, de sokszor probléma volt az időzítéssel, ez pedig hazai lehetőségeket eredményezett.

A világbajnokságra való kijutással kapcsolatban a tréner elmondta, a pótselejtezőt érő helyezés elérése eddig is egy álom volt, és továbbra is az, csak most már nehezebben elérhető.

"Tisztában voltunk a mérkőzés előtt is azzal, hogy mennyire erős az ellenfelünk, az albánok nagyon jó fizikai felépítésű játékosokkal rendelkeznek, erősek, gyorsak, és ezzel sok nehézséget okoztak nekünk."Megpróbáltunk úgy játszani, hogy birtokolni tudjuk a labdát, és kihasználjuk a megnyíló területeket. Amikor ez sikerült, akkor veszélyesek voltunk, de ez nem volt elég a pontszerzéshez. Nagyobb nyomás alá kellett volna helyeznünk az ellenfelet, sajnos nem mindig találtuk meg a megfelelő időzítést a nyomásgyakorlásra, és amikor kijöttek, ők alakítottak ki lehetőségeket. "Többször is elmondtam, hogy a vb-szereplés kiharcolása inkább egy álomkategória, most még nehezebbé tettük magunknak ennek az álomnak a megvalósítását. A vereség nem jelenti a világ végét, hiszen még öt mérkőzés hátravan, otthon játszunk Albánia ellen, valamint idegenben Lengyelországgal. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken szerencsésebbek tudunk lenni" - idézi a kapitányt az MLSZ honlapja

Dibusz Dénes az MLSZ Twitter-oldala alapján megjegyezte: fájó az eredmény, ugyanis győzni szerettek volna. "A mai mérkőzés sem úgy nézett ki, ahogy szerettük volna. Most nem egy sokkal erősebb csapat ellen kellett mindent bevetve védekezni. Nem voltunk elég jók, hogy nyerjünk ma." - fogalmazott.

Lang Ádám szerint mostantól bravúrra lesz szüksége a gárdának. "Nehéz helyzetbe kerültünk, saját magunk miatt, mert rajtunk múlt ez a mérkőzés. Mostantól bravúrt kell elérnünk, de kihívásnak kell tekintenünk, hogy még mindig van esélyünk kijutni, és ezt meg kell ragadnunk." - mondta.

MOL Sportágak
MOL Csapat