Már a dobogós helye is veszélyben van a MOL Fehérvárnak

2021. február 14. vasárnap 19:46

A vendég MTK Budapest FC hátrányból fordítva legyőzte a MOL Fehérvár FC-t az OTP Bank Liga 21. fordulójában, így egy pontra megközelítette a harmadik helyen álló Vidit.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
MOL Fehérvár FC-MTK Budapest FC 1-2 (1-0)
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Antal P.
gólszerzők: Hangya (8.), illetve Miovski (52.), Varga R. (75., 11-esből)
piros lap: Alef (92.)
sárga lap: Alef (4., 92.), Bamgboye (77.), illetve Kata (7.), Herrera (68.), Mezei (69.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Musliu, Stopira, Fiola - Nego (Bamgboye, 61.), Dárdai (Pinto, 61.), Houri (Bourard, 81.), Alef, Hangya - Petrjak (Szabó L., 81.), Zivzivadze (Nikolics, 61.)

MTK Budapest: Mijatovic - Alho (Ikenne-King, a szünetben), Perkovic (Varju, 76.), Nagy Zs., Herrera - Kata, Cseke (Palincsár, a szünetben), Mezei - Varga R. (Prosser, 85.) Miovski (Bíró B., 88.), Schön

Gyorsan vezetést szereztek a házigazdák Hangya Szilveszter góljával, majd továbbra is támadásban maradtak, de nem tudták megduplázni előnyüket. A félidő közepétől kiegyenlítettebbé vált a játék, az MTK azonban sok veszélyt nem jelentett kapura.

Fordulást követően azonnal egyenlíthetett volna a fővárosi gárda, ám Varga Roland ziccerben a kapusba lőtte a labdát. Két perc múlva viszont már összejött a vendéggól: Varga keresztlécre tenyerelt szabadrúgása után a kipattanót két lépésről bólintotta az üres kapuba Bojan Miovski. Nem sokkal később Ivan Petrjak is megcsinálta azt, amit a túloldalon az ellenfél csatára: ziccerben a kapusba lőtt.

Próbálkozott a Fehérvár, egy kontratámadás végén azonban az MTK büntetőhöz jutott, melyet Varga magabiztosan értékesített. A meccs végén a hazaiak elkeseredetten támadtak, de sok hibával játszottak, emberhátrányba is kerültek, így nem volt esélyük az egyenlítésre.

MOL Sportágak
MOL Csapat