Marco Rossi: Ezt szeretem ebben a csapatban!

2022. június 12. vasárnap 11:41

A szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott a németek elleni döntetlen után, és a német stáb is a magyarok játékát, illetve a hangulatot dicsérte.

"A srácok nagyon jól játszottak, ami nem volt egyszerű, mert rengeteg energiát emésztett fel a találkozó" - kezdte az értékelését Marco Rossi szövetségi kapitány a szövetség honlapja szerint. "Labdabirtoklásban nem voltunk jók, de az olaszok is hasonlóan játszottak a németek ellen. Az eredménnyel elégedett vagyok, de szeretném, ha többet tudnák birtokolni a labdát, mert ha az ellenfélnél van a labda, sokat és jól mozgatja a védelmünket, akkor nagyon nehéz dolgunk van."

"A németek jól játszottak, mi a védelmük és a középpályásaik közti kapcsolatba avatkoztunk be, ez hatalmas munkát követelt meg az érintett játékosoktól. Csak gratulálni a fiúknak, és a szurkolóknak is szeretnék köszönetet mondani, mert ismét nagyszerűen buzdították a csapatot."Örülök a fiúk jó teljesítményének, és annak is, hogy senki nem lehet biztos abban, hogy pontot szerez ellenünk. Évekkel ezelőtt az volt a kritika a csapattal szemben, hogy nem tudunk futni, most újra megmutattuk, hogy futni és harcolni is tudnak. "Ezt szeretem ebben a csapatban: nem adják fel, végig képesek küzdeni. A játékosoknak természetesen tovább kell fejlődniük, hogy minden meccsen felvegyék a versenyt a legnagyobb világsztárokkal, meg kell érnünk ehhez a szinthez, de jó úton haladunk. Reméljük, hogy Angliából is tudunk hozni egy pontot, ez lesz a célunk" - tette hozzá a kapitány. 

"Mindenki a tőle telhető legtöbbet tette meg, taktikailag keveset hibáztunk. Számítottunk rá, hogy a németeknél lesz többet a labda, erre készültünk, ezért tartottuk magasan a védekezést, ebből sajnos kaptunk egy gólt" - nyilatkozta a kapitány a mérkőzés után, és hangsúlyozta, minden egyes játékosára, valamint a szakmai stáb tagjaira is nagyon büszke, és mindenkinek "hálával" tartozik, mert május 23. óta mindannyian éjjel-nappal dolgoznak.

Elismerik a magyarokat az ellenfelek is

Hansi Flick német szövetségi kapitány először a Puskás Arénát és a szurkolók által teremtett hangulatot dicsérte, valamint úgy vélte, nem sikerült végrehajtaniuk mindazt, amit előzetesen elterveztek. "A magyarok jól csinálták, amit csináltak, nekünk az Anglia elleni meccs után ez a találkozó nem jött jól a kemény, nehezen legyőzhető, jól szervezett ellenfelünk vendégeként" - mondta.

MOL Sportágak
MOL Csapat