Marco Rossi kiakadt az Andorra elleni teljesítményen

2021. szeptember 09. csütörtök 10:03

A kapitány kifejezetten dühösen értékelte a vb-selejtezőn elért szűk győzelmet, és belebegtette, hogy egyes játékosokat nem biztos, hogy behív az októberi meccsekre.

Hiába kezdte kiválóan az Andorra elleni vb-selejtezőt a magyar válogatott, az első 20-25 perc után gyengén játszott, és a végén a szerencsére (és a VAR-ra) is szüksége volt, hogy egyáltalán győzni tudjon a mininállam csapata ellen. 

Az első fél órát követően azt gondolhattuk, eldől a mérkőzés, de ezt követően úgy kezdtünk játszani, mint az angolok ellen, amikor elfelejtettük az első gól után, mit kellene csinálnunk."Nem lehet négyszer-ötször úgy érkezni a 16-oson belülre, hogy abból nem lesz semmi. Túl sokszor hibáztunk az ellenfél 16-osán belül, lesz mit megbeszélnünk" - mondta értékelésében Marco Rossi.

A kapitány kissé ingerülten úgy nyilatkozott, a következő kerethirdetéskor ne lepődjenek meg, ha azok a játékosok nem kapnak meghívást, akik nem teljesítik az általa elvártakat.

"Ha mi nem nyújtjuk akkor a maximumot, akkor bizony Andorra ellen össze kell tennünk a kezünket a végén, hogy nyertünk. Hat nap alatt fordult a világ, mi voltunk a nagy hősök, bár én mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön, most pedig mi vagyunk, akiket ki kell dobni a kukába. Hallom, hogy mondjon le, olyan játékosokat hívjunk be, akik korábban már voltak?"Három évvel ezelőtt a Nemzetek Ligája harmadik csoportjában szerepeltünk, most sztárcsapatokkal fogunk találkozni, ott voltunk az Eb-n, most pedig én szégyellem magam az ötvenezer ember előtt, de öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok - fakadt ki Marco Rossi.

 
Fotó: MLSZ
 

Koldo Álvarez, a vendégek szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy az első húsz percet leszámítva egyenragú ellenfelei tudtak lenni a magyar válogatottnak, és a végén még a pontszerzésre is esélyük volt. A szakember megjegyezte, nagyon szépen küzdött a csapata egy olyan ellenféllel szemben, amely kiválóan szerepelt a nyári Európa-bajnokságon.

Októberben a magyar válogatott Albániát fogadja, majd Anglia vendége lesz. Kíváncsian várjuk a kerethirdetést. Hajrá, magyarok!

MOL Sportágak
MOL Csapat