Marco Rossi szerint a csapatszellem volt a siker kulcsa

2020. november 19. csütörtök 13:07

Marco Rossi, a magyar válogatott kapitánya szerint játékosai partnerként tekintettek egymásra, megvolt az önbizalmuk és fegyelmezetten játszottak a törökök ellen.

A koronavírusos olasz szakember az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőhöz és a vasárnapi, Szerbia elleni NL-meccshez hasonlóan szerdán, Törökország ellen is televízión keresztül figyelte csapatát és telefonon tartotta a kapcsolatot a pálya mellett dolgozó stábjával.

A csodaősz végén az elitbe menetelt a magyar válogatott

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 6. (utolsó) forduló: Magyarország-Törökország 2-0 (0-0)Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Ivan Kruzliak (szlovák) gólszerzők: Sigér (57.), Varga (95.) sárga lap: Cseri (53.), Dibusz (77.), Holender (78.), Gyurcsó (91.), illetve Tekdemir (48.) Magyarország: Dibusz - Fiola, Lang, Szalai A. - Nego (Botka, 89.), Nagy, Sigér, Hangya (Holender, 75.)

"Fokozta a helyzet érdekességét, hogy a valós történésekhez képest több másodperces csúszással láttam a képet, ezért telefonon már előbb értesültem bizonyos eseményekről, mint ahogy a saját szememmel láttam volna."Már a mérkőzés első félidejében is csoportgyőzelemre álltunk, de csak akkor nyugodtam meg, mikor a telefonomon megkaptam az információt, hogy megszereztük a második gólunkat is - idézte az mlsz.hu a szakvezetőt a 2-0-ás siker másnapján.

Káprázatos őszt produkáltunk

"Rengeteg pozitívumot ki lehet emelni a csapattal kapcsolatban, hiszen kiemelkedően eredményes időszakon vagyunk túl. Kényszerből szinte minden mérkőzésen különböző összetételű csapattal álltunk fel, ezért elsősorban azt emelném ki, hogy mindenki végig partnerként kezelte a pályán mellette játszó csapattársát, illetve végig kellő önbizalommal, kiváló csapatszellemben és rendkívüli fegyelmezettséggel játszottunk."

 
Fotó: MLSZ
 

Rossi nem csupán a törökök elleni szezonzáróval volt elégedett, hanem együttese tejes őszi produkciójával, hiszen nyolc meccsen egyetlen vereség mellett ötször győzött és két döntetlent ért el a csapat. A bolgárok és az izlandiak legyőzésével kijutott az Eb-re, míg az NL-ben 11 ponttal végzett csoportja élén, megelőzve a nála előrébb rangsorolt orosz, szerb és török együttest, és feljutott a legjobb 16 csapatot magába foglaló A divízióba.

A tréner úgy véli ahhoz, hogy jobb képességű csapatok ellen eredményes lehessen a magyar válogatott, mindenképpen szükséges bizonyos hátrányokat fizikai és akaratbeli pluszokkal kompenzálni. A kapitány szerint ez mindvégig megfigyelhető volt a pályán, és talán ez lehet a legfontosabb tényező, amiből a válogatott meríthet a következő időszakra.

MOL Sportágak
MOL Csapat