Marco Rossit nem aggasztja a foghíjas válogatott keret

2023. november 07. kedd 15:49

A kapitány már megszokta, hogy szinte mindig sérülések szólnak bele a keret összeállításába, és mindenkit óva int attól, hogy lebecsülje Bulgáriát.

"Huszonöt játékost hívtunk meg a keretbe, Sallai Roland állapotát pedig minden nap ellenőrizni fogjuk az összetartás alatt, hogy milyen ütemben gyógyul – idézi Marco Rossit az mlsz.hu. – Emellett velünk azonos időben lesz az U21-es válogatott összetartása is, így biztosan mindig elegen leszünk. A sok sérült ellenére ezért nem hívtunk most meg újoncot a keretbe."

Az, hogy vannak sérültjeink, szinte minden összetartásunkról elmondható volt az utóbbi években, így jó párszor szembesültünk már ezzel a problémával, vagyis nem jelent újdonságot számunkra. Eddig is megoldottuk ezeket a problémákat és most is meg fogjuk, annak ellenére is, hogy két nehéz mérkőzés vár ránk. "Bulgária jelenleg elég nehéz helyzetben van a szövetség és a szurkolók között kialakult feszültség miatt, ráadásul új szövetségi kapitánya van. Egy edzőváltás sok mindenre hatással van, és bár Bulgária már nem juthat ki az Európa-bajnokságra, így is hazájukat képviselik majd, ezért biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni a minél jobb eredmény érdekében."

Reméljük, a zárómeccs tét nélküli lesz

A kapitány már szót ejtett a bulgáriai mérkőzés utáni zárómeccsről, ahol remélhetőleg már csak az lesz a kérdés, hogy a csoport első vagy második helyén jutunk ki az Európa-bajnokságra.

"Második ellenfelünk, Montenegró nagyon jó csapat, amely ellen roppant nehéz játszani. Harcosak, nem nagyon hagynak területet az ellenfélnek, és nagyszerű játékosok alkotják."

Bízom benne, hogy már igazán nagy tét nélkül játszhatunk ellenük, bár ahogy a felkészülési mérkőzésekkel kapcsolatban szoktam mondani, barátságos mérkőzés nincs, hiszen mindig Magyarországot képviseljük, és szeretnénk minden magyart jó eredménnyel megörvendeztetni és büszkévé tenni.

A csoportjában veretlenül éllovas magyar csapat jövő csütörtökön Plovdivban Bulgária, három nappal később a Puskás Arénában pedig Montenegró ellen lép pályára, és ha a két meccsen egyetlen pontot szerez - a többi mérkőzés eredményétől függetlenül - már kijut a jövő nyári németországi kontinensviadalra.

Rossi sajnálja a szurkolókat

Marco Rossi a bulgáriai meccsel kapcsolatban elmondta, csalódott, amiért a mérkőzést végül nem Szófiában, hanem Plovdivban, rádásul zárt kapuk mögött rendezik meg. A szakember kijelentette, elsősorban azokat a magyar szurkolókat sajnálja, akik komoly áldozatokat vállaltak azért, hogy ott lehessenek találkozón, másrészről pedig csalódott az UEFA-ban, amiért engedett a bolgár szövetség "zsarolásának".

 
Litvániába is sok szurkoló kísérte el a csapatot (Fotó: MLSZ)

A kapitány szerint a magyar válogatottnak minden "képessége" megvan ahhoz, hogy megszerezze a szükséges egy, vagy akár három pontot is Bulgáriában. A magyar csapat legutóbb, Litvániában a találkozó első félidejében kétgólos hátrányba került, a kapitány szerint nem fáradtságról volt szó, hanem a hozzáállással volt a baj. Ahogyan Rossi fogalmazott, ez soha többé nem történhet meg.

MOL Sportágak
MOL Csapat