Márton Gábor nagy tavaszi menetelésre készül a Vidivel

2021. január 22. péntek 11:47

A Dárdai Palkóval kiegészített keret remek munkát végzett a téli edzőtáborban, és Márton Gábor bízik benne, hogy az őszi gondokat maga mögött hagyja tavaszra a MOL Fehérvár.

Hazatért a horvátországi edzőtáborból a MOL Fehérvár, amely nagyszerű téli felkészülésen, és összesen hat edzőmeccsen esett túl a téli szünetben. Márton Gábor csapata kemény ellenfelekkel találkozott, és változatos eredményeket ért el, de a szakember úgy véli, nagyon hasznos volt az edzőtábor.

“Az időjárástól tartottunk egy kicsit, de szerencsére minden rendben volt, el tudtuk végezni a munkát, és úgy gondolom, kiválóan szolgálták a felkészülésünket a lekötött barátságos meccsek is. Összességében elégedett vagyok, készen állunk a tavaszi folytatásra” - mondta a MOL Csapatnak a szakember.

A legnagyobb gond megoldódott?

Megkérdeztük Márton Gábortól, mi volt a Vidi legnagyobb problémája az őszi szezonban, és sikerült-e rá megoldást találni a felkészülési időszakban. “Játékban az volt a legnagyobb gondunk, hogy sok gólt kaptunk rögzített játékhelyzetek után, de ezt már menet közben sikerült orvosolnunk, így már az őszi szezon végén is komoly előrelépést produkáltunk ebből a szempontból.”

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“A másik gondunk a kiegyensúlyozatlanság volt. Lejátszottunk 2-3 meccset magas színvonalon, jó futballt mutatva, aztán érthetetlen módon jött egy meccs, amivel leromboltuk, amit előtte felépítettünk. Ez nem megengedhető, mindenképpen javítanunk kell a csapat kiegyensúlyozottságán, mert nem fér bele, hogy nyerhető meccseken pontokat szórjunk el” - magyarázta a Vidi edzője.

“Ez a legnagyobb gondunk, ezen mindenképpen javítanunk kell. Úgy gondolom, jól dolgoztunk, és bízom benne, hogy sikerül előrelépnünk tavasszal, de ez csak a pályán, a meccseken fog kiderülni.”

“Ezen kívül még egy fontos célunk volt, hogy egy szintre hozzuk a játékosokat fizikailag. Voltak játékosok, akiknek akadtak gondjaik, és ebből a szempontból biztos vagyok benne, hogy jó munkát végeztünk, mert a mérések azt mutatják, fizikailag nem lesznek gondjaink tavasszal” - tette hozzá magabiztosan Márton.

Egy jó nevű érkezőt már bejelentettek

A téli átigazolási szezonban nagy erőkkel dolgoztak a MOL Fehérvárnál a keret megerősítésén, és egy jól csengő nevű játékos már a téli alapozást is együtt csinálta végig a csapattal. Dárdai Palkó a Hertha utánpótlásából érkezett, és jól sikerült a bemutatkozása, hiszen három gólt is szerzett a Vidi felkészülési meccsein.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“A neve miatt Palkó a reflektorfénybe került, de szerencsére nem zavarta meg a játékost. Nagyon jól dolgozott, érződik rajta, hogy komoly bizonyítási vágy dolgozik benne."Fontos, hogy ne helyezzünk rá túl nagy nyomást, hiszen bár német utánpótlás-válogatott, úgy gondolom, hiba lenne egyből óriási elvárásokat támasztanunk Palkóval szemben.”

“A keret megerősítése, illetve frissítése folyamatban van. Igyekszünk posztspecifikusan igazolni, és közben a keret átlagéletkorát is szem előtt tartjuk. Úgy gondolom, ha sikerül mindenkivel megállapodnunk, akivel tárgyalásban vagyunk, akkor elmondhatjuk, hogy kiválóan erősített a télen a MOL Fehérvár.”

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Hozzá kell tennem, egyáltalán nem könnyű a pandémia alatt játékosokat igazolni. Normál esetben az ember elmegy, és saját közegében megnézi a kiszemelt játékost néhányszor, most azonban erre nincs lehetőség, Kénytelenek vagyunk videók alapján igazolni, ami nem ideális helyzet” - avatott be a részletekbe Márton.

Meccs nélkül is jól indult a tavasz

Nem mondható könnyűnek a MOL Fehérvár dolga a bajnokságban, hiszen az ősszel a BL-csoportkörben szereplő Ferencvárossal szemben igen komoly hátrány szedett össze a fehérvári csapat. A különbség akár kétszámjegyű is lehetett volna, ám a Fradi az első 2021-es bajnokiját hazai pályán veszítette el az utolsó helyezett DVTK-val szemben.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Természetesen követjük az eseményeket, de nagy hiba lenne, ha a Ferencvárosra koncentrálnánk saját magunk helyett. Tudjuk, hogy a sorsunk kikerült a kezünkből, ezért fontos, hogy szerepel az FTC, de nekünk csak a saját feladatunkra szabad koncentrálnunk. A Fradi botlása csak akkor ér valamit számunkra, ha kihasználjuk” - szögezte le Márton.

A MOL Fehérvárra kemény menetelés vár, a januárból hátralévő egy hétben három meccset is játszik a csapat, február elején pedig jön a Fradi elleni, sok mindenről döntő mérkőzés.

“Nagy menet indul szombaton, és a keret megerősítése is azt a célt szolgálja, hogy tudjuk forgatni a játékosokat. A rotáció rendkívül fontos lesz, hiszen egy ilyen erőltetett menetet nem lehet 12-13 játékossal végigcsinálni. "Az a célunk, hogy jól szerepeljünk tavasszal, és ehhez a teljes keretre szükségünk lesz” - szögezte le Márton.

MOL Sportágak
MOL Csapat